Εκτύπωση 3d Ασπίδων για νοσοκομεία από το 1ο Γυμνάσιο και την Δημόσια Βιβλιοθήκη

Share:

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, συναισθανόμενοι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θέλοντας να συνεισφέρουμε στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας, εκτυπώσαμε, μέσω των 3d εκτυπωτών που διαθέτουμε, τις πρώτες 60 προστατευτικές υγειονομικές ασπίδες, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας.
Το υλικό αυτό, θα διατεθεί στο Υπουργείο Υγείας για να το κατανείμουν στα νοσοκομεία της χώρας μας για τους υγειονομικούς. Συνεργαστήκαμε με μία μεγάλη ομάδα από όλη την Ελλάδα με το όνομα «Hellas Covid19 3d Printing Supplies” οι οποίοι θα παραλάβουν το εκτυπωμένο υλικό, θα τοποθετήσουν ειδικές ζελατίνες και λάστιχα στερέωσης στο κεφάλι και θα τα παραδώσουν στο Υπουργείο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μποδοσάκης (1ο Γυμνάσιο) και το Μορφωτικό Ίδρυμα Αμερικανικής Πρεσβείας (Δημόσια Βιβλιοθήκη) για τη δωρεά των 3d Εκτυπωτών. Επιπλέον, ακόμα ένα ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε στη Δ/ντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Άννα Κατσάνη και την υπάλληλο κ. Κατερίνα Μεσημέρη για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα καθώς και στον εκπαιδευτικό κ. Χρήστου Χάρη για την βοήθειά του στην εκτύπωση και προετοιμασία για αποστολή των αποστειρωμένων εκτυπωμένων ασπίδων.
Έχουμε αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εκτύπωσης, εξοπλισμό κ.α. των εκτυπώσεων, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, Εδώ
Τέλος, δημιουργήσαμε και ένα time-lapse εκτύπωσης μίας ασπίδας το οποίο μπορείτε να δείτε. Εδω

Από τη Δ/νση του Σχολείου μας
Παρασκευή Κουρή
Γιώργος Κεφαλλωνίτης

Previous Article

Αναστάτωση σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάκυνθος – Κυλλήνη

Next Article

Κώστας Λέσσης: Περιθωριοποιούνται οι τοπικές αρχές

Σχετικά Άρθρα