Κώστας Λέσσης: Περιθωριοποιούνται οι τοπικές αρχές

Share:

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ενώ μνημονεύεται η σύνδεση Ηγουμενίτσας- Κέρκυρας με τρία δρομολόγια την ημέρα κατ’ ελάχιστο, εξαιρείται εντελώς η σύνδεση Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης. Θεωρούμε την παράλειψη αυτή ουσιώδη για τους εξής λόγους:

  1. Η διαδρομή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη είναι εγκαθιδρυμένη στην συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού με χαμηλότερο κόμιστρο.
  2. Η διαδρομή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη είναι συντομότερη από το Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και ως εκ τούτου η κρατική ενίσχυση θα ήταν μικρότερη με αντίστοιχο οικονομικό όφελος για τα δημόσια ταμεία.
  3. Η διαδρομή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη είναι συντομότερη από το Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και ως εκ τούτου ο χρόνος παραμονής σε κλειστό χώρο, και δυνητικής έκθεσης των επιβατών σε επιμόλυνσή τους, θα ήταν συντομότερος με ανάλογα οφέλη για την προστασία της υγείας τους.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε διοικητική αβλεψία και θα ζητήσουμε άμεσα από τον αρμόδιο Υπουργό να εντάξει τον λιμένα Λευκίμμης στην σχετική απόφαση. Ωστόσο η συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει τις τραγικές συνέπειες που προκύπτουν από τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των τοπικών αρχών σε ότι αφορά την εκπροσώπηση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας όπου οι Δήμαρχοι θα έπρεπε να μετέχουν εξ’ οφίτσιο ώστε να προστατεύουν την ποιότητα ζωής των πολιτών που εκπροσωπούν από αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτούς χωρίς αυτούς.

Previous Article

Εκτύπωση 3d Ασπίδων για νοσοκομεία από το 1ο Γυμνάσιο και την Δημόσια Βιβλιοθήκη

Next Article

Χαρδαλιάς: Μην σκεφτείτε εκδρομή την Πρωτομαγιά

Σχετικά Άρθρα