Ο Σταύρος Θεοδωράκης & η κ.Ελένη Αρβελέρ στους Πρωταγωνιστές 15:00-16:00

Share:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέρχεται με podcast, όπως το απαιτούν οι καιροί. Άνθρωποι και ιστορίες που αξίζει να ακούσουμε, πρόσωπα που είναι στην επικαιρότητα αλλά και διαχρονικές αξίες.

Στο Episode 1 η κ. Ελένη Αρβελέρ στους Πρωταγωνιστές το Σαββατο 15:00-16:00 στον LIFE NEWS 102.9 (επανάληψη Κυριακή ίδια ώρα)

Περίληψη επεισοδίου:

Η βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη για όλα: την πανδημία και τους παλαιότερους λοιμούς, τους μεγάλους ηγέτες και τις στιγμές που έζησε με τον Μάνο αλλά και τον Μιτεράν. Δεν νιώθει ευπαθής ομάδα, στα 93 της, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Συνεχίζει να γράφει και να μεταφράζει, ακολουθώντας τη ρήση του Σωκράτη «Μουσική ποιεί και εργάζου». Πιστεύει ότι κάθε καταστροφή κρύβει μια θετική πτυχή και ελπίζει ότι η περιπέτεια αυτή θα ενισχύσει την αλληλεγγύη και όχι την αλαζονεία. Απαντάει στον Σταύρο Θεοδωράκη για όλα: για τον Μητσοτάκη και τον Μακρόν, τον κρυφό έρωτα του Μάνου Χατζιδάκι, τον άστατο Μιτεράν. Και διαφωνεί με τον Μπαλζάκ για το πότε είναι ωραία η μοναξιά…

Previous Article

ΝΑΥΑΓΟΙ με τον Παύλο Τσίμα. Σήμερα καλεσμένος ο Ντέμης Νικολαΐδης (16:00-17:00)

Next Article

Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης για τον κοροναϊό: Η καραντίνα, ο ελέφαντας και η γάτα

Σχετικά Άρθρα