Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πληρώματα καμπίνας σε αεροσκάφη της RYANAIR μένουν έξω απο τα μέτρα στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης

Το Σωματείο μας δημοσιοποιεί το δράμα που βιώνουν δεκάδες εργαζόμενοι σε αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία «RYANAIR», οι οποίοι απασχολούνται ως πληρώματα καμπίνας (αεροσυνοδοί), στις ελληνικές βάσεις Αθήνας (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») και Θεσσαλονίκης (αεροδρόμιο «Μακεδονία») και βρίσκονται σε απόγνωση. Δεκάδες συνάδελφοί μας εξαιρούνται από τη λήψη του βοηθήματος που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να δοθεί στους πληγέντες των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος εργασίας μας είναι από τους πρώτους που επηρεάστηκε από τα ανωτέρω μέτρα, δεδομένου ότι τα πρώτα εξ’ αυτών αφορούσαν στην περιστολή ή και εξολοκλήρου ακύρωση των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.
Το πρόβλημα πηγάζει από το διαχωρισμό μας σε δύο κατηγορίες: α) Σε εργαζόμενους που έχουν συνάψει συμβόλαια κατευθείαν με την εταιρεία Ryanair και β) Σε εργαζόμενους που έχουν συνάψει συμβόλαια με τη θυγατρική της Ryanair, την εταιρεία Crewlink (εταιρεία εκπαίδευσης και πρόσληψης πληρωμάτων για λογαριασμό της Ryanair). Οι εργαζόμενοι με πρόσληψη Ryanair εντάσσονται στον ΚΑΔ «5110» («Αεροπορικές Μεταφορές Επιβατών») και δικαιούνται τα 800€, οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από την Crewlink και απασχολούνται στα ίδια καθήκοντα και τα ίδια αεροσκάφη, εντάσσονται κάτω από τον ΚΑΔ «003000» («Δραστηριοποίηση εκτός Ελλάδας») και εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης και της λήψης του ειδικού επιδόματος.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να ανταποκριθούν στην επιστολή που εδώ και 3 εβδομάδες τους έχουμε αποστείλει και να μεριμνήσουν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε μια κατηγορία σοβαρά πληττόμενων εργαζομένων στον ελληνικό χώρο, όπως οι αεροσυνοδοί και να μην απολέσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμα. Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε εμείς να επιλύσουμε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα. Υπάρχουν εργαζόμενοι κυριολεκτικά εγκλωβισμένοι σε ένα διαμέρισμα, οι οποίοι δίχως το βοήθημα των 800 ευρώ αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ