Ο Ιερώνυμος ζητά να ανοίξουν οι Εκκλησίες

Share:

Επιστολή του Αρχιεπισκόπου, ως Προέδρου της Ιεράς Συνόδου και κατόπιν διαβούλευσης με τους Συνοδικούς, που ζητάει το άνοιγμα των Εκκλησιών έφυγε μεσοβδόμαδα (συγκεκριμένα την Πέμπτη) προς την Υπουργό Παιδείας.

Όπως ανεφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, αυτό που ζητάνε ο Αρχιεπικοπος και Συνοδικοί είναι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι Ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων και όλων των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Σε σχέση με την παρουσία των πιστών προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε Ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών κλπ.

Σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικούς κύκλους η πρώτη αντίδραση, ήταν ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα αναμένοντας τις εκτιμήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.

parapolitika.gr

Previous Article

Η Κέρκυρα δεν πρέπει να ξεχάσει… τον Μαρίνο Ζαμπάτη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, μαχόμενος για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων

Next Article

Η 15η Ιουνίου πιθανή ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχείων ετήσιας λειτουργίας

Σχετικά Άρθρα