Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: “Απόσυρση του άρθρου 93 που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων”

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης σχετικά με το άρθρο 93 του προς ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος τονίζει:

«Εν καιρώ πανδημίας, η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο το άρθρο 93 επί της ουσίας μεταφέρει τις αρμοδιότητες του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) από επίπεδο Νομού που ίσχυε έως σήμερα σε επίπεδο Περιφέρειας. Η διάταξη αυτή είναι οπισθοδρομική, μη λειτουργική και βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Το άρθρο 93 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου επιχειρεί να δώσει λύση σε «ανόμοια» πράγματα, με δεδομένο εκτός των άλλων το διαφορετικό σημείο προσέγγισης κάθε Νομού μέχρι σήμερα ως προς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η επίλυση του ζητήματος των «απορριμμάτων» σε Περιφερειακό επίπεδο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα συνεργασίας και συντονισμού. Η εξέλιξη αυτή είναι καθ’ όλα «αναχρονιστική», «οπισθοδρομική» και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παρωχημένες λογικές και εποχές, που θα οδηγήσουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.
Με την πολιτική αυτή, διακυβεύονται σοβαρά στις μέρες μας, οι όροι της «νησιωτικότητας» και του «τουρισμού»-και δη σε μία εποχή που έχουν ήδη πληγεί βάναυσα-καθώς, το «λειτουργικό χάος» που θα προκληθεί από την αλλαγή αυτή θα πλήξει ακόμα πιο πολύ την ήδη «βεβαρυμμένη εικόνα» των νησιών και του τουρισμού μας. Τέτοιες πολιτικές μας οδηγούν μόνο σε «ιδιοτελείς λογικές» και σε «λογικές περί θιγόμενων ημετέρων συμφερόντων», τη στιγμή μάλιστα που για τον Νομό Κέρκυρας έχουν δρομολογηθεί λύσεις και έχουν δοθεί και διαβεβαιώσεις από τους Κυβερνώντες για την άμεση επίλυση του προβλήματος. .
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το περιεχόμενο του άρθρου 93, θα βρει σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να αποτραπεί κάθε τέτοια προσπάθεια που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ