Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Καρύδης: Νέο πλήγμα στην αυτοδιοίκηση και στο περιβάλλον

Δήλωση σχετικά με το νέο νοοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε ο επικεφαλής της “Κερκυραικής Συμμαχίας” δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατική λειτουργία του κράτους, στην αποκέντρωση και στην αυτοδιοίκηση.
Μεσούσης της κρίσης της κορωναϊκής πανδημίας και ενώ το ελληνικό Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε νομοσχέδιο με τίτλο ‘’ Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας…’’. Ουσιαστικά με αυτό καταργείται η προστασία των περιοχών natura και κάθε άλλης προστατευόμενης περιβαλλοντικά περιοχής. Τον πρώτο λόγο για όλα ( λ.χ. μελέτες, άδειες οικοδομής, συντελεστές δόμησης, φυσικό περιβάλλον) θα έχουν οι ιδιώτες ‘’επενδυτές’’.
Μετά τον αποκλεισμό εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων από τις Επιτροπές, των Δήμων, την γνωστή τροπολογία του κ. Α. Γεωργιάδη που κατάργησε από τους Δήμους την αρμοδιότητα έγκρισης υψομετρικών μελετών για ιδιωτικές επενδύσεις( βλ. ΕΡΗΜΙΤΗΣ) έρχεται αιφνιδιαστικά η κατάθεση νομοσχεδίου, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, τις ΠΕΔ και τα Δημοτικά Συμβούλια.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από τους Δήμους, που αφορούν ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αστικοποίησης και οικοδόμησης περιοχών, αδειοδοτήσεων, διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά.
Κατά συνέπεια απαιτείται η άμεση απόσυρση ολόκληρου του αντί-περιβαλλοντικού και αντι- αυτοδιοικητικού νομοσχεδίου και η έναρξη δημόσιου διαλόγου ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις πριν επανέλθει στη Βουλή για συζήτηση”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ