Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ – Οφείλουμε να τον τιμούμε»

Σαν σήμερα, ξημερώματα 27ης Απριλίου του 1997, ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης από το Μεγανήσι, που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, κλήθηκε σε επιχείρηση καταδίωξης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, όταν άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας.

Η επέτειος της θυσίας του φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το φιλότιμο, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος ειδικότερα, που ακόμα και σε καιρό «ειρήνης», μάχονται και πληρώνουν βαρύ φόρο τιμής στην πατρίδα, κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης στα κύματα της Μεσογείου.

Ο Μαρίνος Ζαμπάτης, αποτελεί τρανή απόδειξη όλων εκείνων που χρωστάμε σε τούτους τους σύγχρονους μαχητές για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας. Παράλληλα, μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι σ’ όλους εκείνους που αφήνουν πίσω τους μετά τη θυσία τους, τους δικούς τους ανθρώπους, που δεν έχουν ανάγκη μόνο από μνημονεύσεις και τιμές, αλλά και έμπρακτης βοήθειας και συμπαράστασης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ