Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο: Ποιοί μας προστατεύουν τελικά τα Μ.Μ.Ε ή η Διοίκηση του Νοσοκομείου;

Σχετικά με το θάνατο του 53χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου που αναφέρει ως αιτία θανάτου πνευμονία covid-19:
Ο ασθενής διεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του ΓΝΚ την περασμένη Δευτέρα 20-4-2020 στις 12.40 μμ όπου και έγινε, βάσει πρωτοκόλλου, προσπάθεια ανάνηψης και διασωλήνωση χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα και ο ασθενής κατέληξε. Στην όλη διαδικασία η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνηθισμένο χώρο και όχι στο τμήμα υποδοχής ύποπτων περιστατικών καθ’ότι δεν υπήρχε κλινική υποψία λοίμωξης από κορονοιό, ενεπλάκησαν γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς οι οποίοι συνεπώς, αν ο ασθενής ήταν όντως θετικός, εκτέθηκαν άμεσα! Το εν λόγω προσωπικό όμως και ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή είχε γίνει γνωστό στη Διοίκηση του νοσοκομείου και στα αρμόδια όργανα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, δεν ενημερώθηκε παρά μόνο το Σάββατο βράδυ και μάλιστα όχι από τη Διοίκηση αλλά από το δελτίο ειδήσεων τοπικού ΜΜΕ! Μόνο κατόπιν του δελτίου δε, άρχισαν τα τηλεφωνήματα προς το προσωπικό να προσέλθει την Κυριακή το πρωί για λήψη επιχρίσματος!
Πέρα από το αν πρόκειται όντως για θάνατο από κορονοιό, πέρα από το αν η όλη διαδικασία έγινε όπως έπρεπε, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του ΕΟΔΥ ο οποίος για άλλη μια φορά λειτουργεί με τεράστια ελαφρότητα υποτιμώντας τον ενδεχόμενο κίνδυνο, προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα που γεννιούνται στους δικαιολογημένα εξοργισμένους εργαζομένους του νοσοκομείου και στα οποία η Διοίκηση οφείλει άμεσα να απαντήσει και να πάψει επιτέλους να κρύβεται!
Γιατί αφού η Διοίκηση είχε ενημερωθεί την Παρασκευή για το πόρισμα της νεκροψίας δεν ενημέρωσε για πάνω από 24 ώρες το εν λόγω προσωπικό και δεν το κάλεσε για τεστ;
Γιατί αφού η Διοίκηση ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο οποίος δεν θεωρoύσε και εξακολουθεί να μη θεωρεί το περιστατικό ως covid 19, έτρεξε άρον άρον το Σάββατο βράδυ να ειδοποιήσει το προσωπικό να προσέλθει για λήψη επιχρίσματος την Κυριακή το πρωί; Τι μεσολάβησε; Γιατί αυτή η αλλαγή στάσης; Από τη στιγμή που η Διοίκηση έκρινε ότι πρέπει να παρθεί επίχρισμα από τους εργαζόμενους την Κυριακή το πρωί έπρεπε να το είχε κρίνει απαραίτητο και να το είχε πράξει από την πρώτη στιγμή! Αλλιώς πιο λογικό θα ήταν να μην το έκανε καθόλου! Αυτή η κίνηση από μόνη της συνιστά άμεση παραδοχή της αδράνειας της και της πλήρους αδιαφορίας της για το προσωπικό του νοσοκομείου. Η Διοίκηση κινητοποιήθηκε εξαιτίας και μόνο μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος! Αυτή είναι η ουσία! Και ας μην προσπαθεί να βρει άλλοθι στην ενημέρωση που είχε ή δεν είχε η ίδια από τον ιατροδικαστή! Χρόνο είχε! Ακόμα και αν κρίνει αναξιόπιστο το πόρισμα της νεκροψίας, από τη στιγμή που είχε στη διάθεσή της ένα επίσημο πιστοποιητικό θανάτου έπρεπε να κινηθεί άμεσα, έστω και προληπτικά, προς διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των ασθενών με τους οποίους αυτοί ήλθαν σε επαφή!
Αν ό μη γένοιτο, ένας από όλους αυτούς βρεθεί θετικός, τι θα μας πει ο κος Διοικητής;;;;;
Αν το θέμα δεν είχε δημοσιοποιηθεί, θα είχε διατάξει έλεγχο στο προσωπικό;;;

Εν τέλει ως εργαζόμενοι αναρωτιόμαστε: ποιος μας προστατεύει; Η Διοίκηση του νοσοκομείου ή τα ΜΜΕ ;;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ