Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων από το σχολικό έτος 2020 – 2021».

Κύριες, κύριοι,
Για ακόμα μία φορά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε προκειμένου να μας ενημερώσετε εγγράφως (εκκρεμεί η απάντησή σας στο από 186/26.2.2020 αίτημά μας) αναφορικά με τις μέχρι τώρα ενέργειές σας για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στο πλαίσιο των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων σας (ανέγερση – εξεύρεση και εξοπλισμός κατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων).
Όπως γνωρίζετε, από το σχολικό έτος 2020 – 2021 με βάση το νόμο 4521/2018 προβλέπεται η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία (αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά́ στο Νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά́ από́ 1 έως 20 Μαΐου. Ενώ τα σχολεία παραμένουν ανοικτά για την άσκηση διοικητικού έργου παρά την αναστολή (σημ: χωρίς χρηματοδότηση από τον Αύγουστο του 2019, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους), οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων -4 μέρες πριν την έναρξη της περιόδου των εγγραφών- δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό μαθητών που θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν!
Παρόλο που έχουν προηγηθεί αρκετές συσκέψεις με τους αρμόδιους διοικητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ως προς την πορεία του πολιτικού σας σχεδιασμού όπως μας είχε παρουσιαστεί στις 16.1.2020, γεγονός που κατά τη γνώμη μας εκθέτει και τους κυβερνητικούς παράγοντες που είχατε αναφέρει. Αλγεινή εντύπωση προξενεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι ούτε η Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε κατάλληλο σχεδιασμό και κατανομή των εγγραφών των Νηπίων και Προνηπίων.
Ως Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο διεκδικώντας την άμεση και καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης από το σχολικό έτος 2020 – 2021 για όλα τα νήπια και προνήπια καθώς και ότι δεν θα αρκεστούμε μόνο σε προφορικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που έχει προκύψει, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος πρωινής και απογευματινής βάρδιας των νηπιαγωγείων ή της μετακίνησης δεκάδων μαθητών σε άλλες περιοχές. Επίσης, υπάρχει αναγκαιότητα εύρεσης νέων μεγαλύτερων χωρών για υπάρχουσες υποδομές, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη με βάση τις προβλέψεις των ειδικών.
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους βουλευτές να τοποθετηθούν και να παρέμβουν άμεσα στο ζήτημα της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ιδιαίτερα για το κέντρο της πόλης και τις περιαστικές περιοχές της Κέρκυρας, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές και όχι σε προκατασκευασμένες αίθουσες σε αύλειους χώρων σχολείων με συγκεκριμένη διάρκεια χρήσης καταργώντας τα γεωγραφικά όρια των σχολείων και δημιουργώντας πολυπληθή τμήματα!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ