Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι θέσεις της Πολιτικής Προστασίας Ι.Ν. για τον πρόσφατο θάνατο του 53χρονου

Όταν σοβαρά ζητήματα, όπως ο πρόσφατος θάνατος του συμπατριώτη μας στην Κέρκυρα, αναδεικνύονται με όρους επικοινωνίας, γίνεται η αιτία αδικαιολόγητου πανικού αμφιβολίας και φόβου.
Μέσα στο κλίμα αυτό, εγείρονται πολλά και σοβαρά ερωτήματα στην οικογένεια, στους αστυνομικούς, στους διασώστες, στους υγειονομικούς και στην τοπική κοινωνία.
Σε όσους καταγγέλλουν έλλειψη ενημέρωσης για μεμονωμένα περιστατικά, εξηγούμε τα παρακάτω:
α. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη κρατική Αρχή, υπαγόμενη στο Υπουργείο Δικαιοδύνης και οι εκθέσεις της είναι σεβαστές , επίσημες και τεκμηριωμένες με επιστημονικά κριτήρια.
β. Ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα με θετικά αποτελέσματα, τηρεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα ανίχνευσης και βεβαίωσης κρουσμάτων της πανδημίας, ενεργοποιώντας Επιτροπές διαχείρισης της πανδημίας COVID -19 και στην Κέρκυρα
γ. Για τις συνθήκες του συγκεκριμένου συμβάντος έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας για να αποτυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες.
δ. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχει υποχρέωση ενεργοποίησης και συνεργασίας με τις κρατικές δομές (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική – ΕΚΑΒ κλπ), οι οποίες λειτουργούν και συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, καθώς και με όλα τα εργαλεία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης κινδύνων και διαχείριση κρίσεων.
ε. Πρέπει να δοθεί υγειονομική απάντηση του περιστατικού, στην οικογένεια που θρηνεί τον άνθρωπό της ως ηθικό δικαίωμα και στην τοπική κοινωνία που ενημερώθηκε, ως υποχρέωση.
στ. Η προστασία της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων απαιτεί σοβαρότητα όχι πρόκληση τρόμου, αμφιβολίας, φόβου, κινδυνολογίας και ενίοτε πολιτική αντιπαράθεση και εκμετάλλευση.
Επιλέγουμε τον τρόπο της έντυπής ενημέρωσης συνειδητά και συνεχίζουμε με σοβαρότητα όλα όσα έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε .


Με εκτίμηση
Μηλιώτης Νίκος
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Πολιτικής Προστασίας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ