Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΑΜΕ: Στις 28 Απρίλη και την Πρωτομαγιά υψώνουμε και εμείς τη φωνή μας

“Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!” είναι το σύνθημά των ταξικών σωματείων και εκφράζει απόλυτα τους συνταξιούχους. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν τσακίσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αφαίρεσαν την 13η, 14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ των πιο αδύναμων ενώ καταλήστευσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, την Υγεία γενικότερα.
Υψώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, μαζί τα παιδιά μας, δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους φοιτητές. Δεν το βάζουμε κάτω και δεν δεχόμαστε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.
Διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρέσει, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή σε καμιά κυβέρνηση, είναι πληρωμένο με σκληρή εργασία σε όλο μας τον εργασιακό βίο. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, ώστε να μη γίνει η πανδημία μια ακόμη αιτία για νέες περικοπές στα εργατικά, λαϊκά και συνταξιουχικά δικαιώματα.
Να καταργηθούν τώρα οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας και περιλαμβάνουν μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση, ξεχαρβαλώνοντας τις εργασιακές σχέσεις.
Η εκ περιτροπής εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αναστολές συμβάσεων, η μετακίνηση εργαζομένων, οι αναγκαστικές άδειες, η δυνατότητα για πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκουν να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”!
Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να κάνει κι άλλες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές μας συντάξεις που έχουν γίνει προνοιακά βοηθήματα. Καμιά περικοπή στην Υγεία, τα φάρμακα, για να ανακεφαλαιοποιούνται με δισεκατομμύρια οι τράπεζες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τον δικό μας μόχθο.
Ο αγώνας μας είναι κοινός και χρειάζεται να δυναμώσει ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές από όπου και αν προέρχονται.
Βρισκόμαστε σε καραντίνα με αυτοπειθαρχία γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας επειδή ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Στο διάστημα της πανδημίας αποδείχθηκε ότι τα Εθνικά Συστήματα Υγείας στη χώρα μας και την Ευρώπη έχουν αποψιλωθεί σε όφελος της εμπορευματοποίησης και του κέρδους των ιδιωτών. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, κυρίως οι μεγαλύτεροι, γιατί γινόταν επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει αφού δεν υπήρχαν κρεβάτια νοσηλείας.
Στις 28 Απρίλη συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και με τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται στον αγώνα των εργαζομένων.
Την 1η του Μάη ημέρα μνήμης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους του κόσμου δίνουμε το “παρών” μας με όσα επίσης μέσα μπορούμε, με τα πανό μας, τις ανακοινώσεις μας, την επικοινωνία με τα μέλη μας και με την επικύρωση όλων των αιτημάτων μας όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).
Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.
• Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
• Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
• Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
• Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων.
• Να προσέχουμε για να έχουμε καλή υγεία, να βγούμε ξανά δυναμικά στους δρόμους του αγώνα.
Δεν θα επιτρέψουμε η πανδημία και η επερχόμενη καπιταλιστική κρίση να γίνει αφορμή για νέα αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική, αντισυνταξιουχική επίθεση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ