Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Λύση σύμβασης επικουρικού ιατρού από το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πανδημίας και παρά την απόφαση του υπουργείου για 4μηνη παράταση της θητείας όλων των επικουρικών ιατρών που η σύμβαση τους λήγει αυτό το καιρό, στην Κέρκυρα έχουμε άλλες απόψεις, ότι οι ειδικευμένοι γιατροί δε χρειάζονται, ακόμα και αν οι κλινικές δεν έχουν καλύψει τις οργανικές τους θέσεις.

Παρότι η θητεία επικουρικού ιατρού μαιευτικής γυναικολογίας έληγε στις 25 Απριλίου, αντί να δοθεί ως αυτονόητη η 4μηνη παράταση, με βάση τη σχετική νομοθεσία ο διοικητής του νοσοκομείου μας είχε άλλη άποψη. Έτσι η σύμβαση του γιατρού λύθηκε οριστικά. Χαρακτηριστικό είναι πως το νοσοκομείο μας δε θα επιβαρυνόταν καθόλου, ούτε οικονομικά, καθώς σύμφωνα με τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείο υγείας, θα υπήρχε σχετική επιχορήγηση για τη σχετική παράταση των συμβάσεων που έληγαν εν μέσω πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο πρώτος επικουρικός ιατρός που ήρθε να στελεχώσει προ 3ετίας μια βαριά υποστελεχωμένη κλινική με μόλις 3 γιατρούς τότε (και τον έναν υπό συνταξιοδότηση), αναλαμβάνοντας να σηκώσει τεράστιο βάρος. Παρότι μάλιστα προ 2μηνου ο διευθυντής, το επιστημονικό συμβούλιο και η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας είχαν ζητήσει η συγκεκριμένη θέση να βγει με εμπειρία για τις ανάγκες της κλινικής, ο διοικητής δε προκήρυξε τη συγκεκριμένη θέση σύμφωνα με τα κριτήρια της εισήγησης.

Άλλα ήθη για το νοσοκομείο μας και προφανώς οι μάσκες πέφτουν. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι γιατροί, ο καθένας από το δικό του πόστο, ξεπερνάνε τα όρια τους για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες περιστάσεις της συγκυρίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ