Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι απάντησε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου στον Αλέκο Αυλωνίτη για το Δημοτικό Θέατρο

«Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Οι ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επέβαλαν την πρόταξη των ζητημάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών του Δήμου μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε αυτό το λόγο οφείλεται η καθυστέρηση της απάντησης μου στην επιστολή σας για το δημοτικό θέατρο και όχι σε αδιαφορία ή περιφρόνηση προς το πρόσωπο σας. Άλλωστε αυτές οι πρακτικές είναι ξένες προς το χαρακτήρα μου.

Το Δημοτικό Θέατρο είχε παραδοθεί για πολλά χρόνια στη φθορά του χρόνου.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε καταθέσει φάκελο για ένταξη της ανακαίνισής του με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, δεν υπήρξε όμως καμία απάντηση ούτε και εξέλιξη επ’ αυτού.

Έχω καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύω να αποτελέσω έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των Δημάρχων που επέλεγαν την πολιτική της ακινησίας και της αδράνειας στο θέμα του Δημοτικού Θεάτρου.

Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή, αναζήτησα όλες τις δυνατές ή πιθανές περιπτώσεις και λύσεις ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο ανακατασκευής του.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη έχουν γίνει έργα αποκατάστασης, επισκευών και επαναλειτουργίας συστημάτων θέρμανσης ψύξης που έχουν χρόνια να λειτουργήσουν σωστά ή δε λειτουργούσαν καθόλου. Επίσης, δρομολογήθηκε η ανακαίνιση των γραφείων του ΔΗΠΕΘΕ καισυνεχίζονται εξωτερικοί καθαρισμοί και ο ευπρεπισμός του κτηρίου με βαψίματα και άλλες δυνατές παρεμβάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Δήμος κατέθεσε ήδη φάκελο για ένταξη της μελέτης συνολικής ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου στο ΕΣΠΑ. Το σχετικό τεχνικό δελτίο για το έργο έχει κατατεθεί και αποσταλεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τις 30.12.2019 και στις 26.03.2020 δόθηκε η αρχική έγκριση ένταξης χρηματοδότησης από το Π.Δ.Ε. τρέχοντος έτους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε αυτούς τους 8 μήνες, έγιναν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουμε τις προσπάθειες.

Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα και τη δική σας στήριξη ως εκπροσώπου της Κέρκυρας στο κοινοβούλιο.

Θεωρείστε, όπως πάντα, το τηλέφωνο και το γραφείο μου ανοικτά για εσάς και είμαι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώσω εκτενέστατα για όλα τα ζητήματα που επιθυμείτε και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ