Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιατί αποχώρησαν 5 παρατάξεις από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας

Οι δημοτικές παρατάξεις:

«Κέρκυρα να ζεις – Επικ. Γιάννης Τρεπεκλής»,

«Πρώτα η Κέρκυρα – Επικ. Γιώργος Καλούδης»,

«Κερκυραϊκή Αναγέννηση-Φωνή Δημότες για Διαφάνεια – Επικ. Χρύσανθος Σαρλής»,

«Εκκίνηση – Επικ. Λευτέρης Μαρκάτης» και

«Κέρκυρα 180 – Επικ. Μαρία Δρυ»

δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 27/4/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή τους σε μια συνεδρίαση που, αντί να είναι μοναδικό θέμα «οι επιπτώσεις από την κρίση του COVID 19» όπως ζήτησαν λόγω της σπουδαιότητάς του, η Δήμαρχος κ. Υδραίου το έφερε μεταξύ τριάντα δύο (32) άλλων θεμάτων και έθεσε προ ημερήσιας διάταξης για να συζητηθούν προ αυτού και άλλα θέματα με επιπλέον ερωτήσεις, υποβαθμίζοντας απαράδεκτα την σοβαρότητά του.

Η κ. Δήμαρχος, που ασκεί τη δημοτική διαχείριση, υποβάθμισε το θέμα έτι περαιτέρω, διότι δεν είχε εισήγηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, μολονότι της το ζήτησαν και οι πέντε παρατάξεις..

Η κρισιμότητα των περιστάσεων που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού –υγειονομική κρίση με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις- και των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή τους, επέβαλε και επιβάλει την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, για να συζητήσει αποκλειστικά το θέμα αυτό και να δρομολογήσει τη λήψη σειράς αποφάσεων και μέτρων από πλευράς του Δήμου μας των πολλαπλών συνεπειών που πυροδοτούνται στην Κερκυραϊκή κοινωνία από την κρίση.

Έχοντας συνείδηση της κρισιμότητας αυτών των συνθηκών, όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, υπέβαλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα για σύγκλιση συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση της πολλαπλής κρίσης που προκαλεί ο COVID 19 στην Κέρκυρα και γραπτές προτάσεις-εισηγήσεις από την πλευρά της κ. Δημάρχου και της παράταξής της.

Υπό το πρίσμα αυτό, επιβάλλεται να γίνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η συζήτηση του θέματος των επιπτώσεων και της διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου μας της πολυεπίπεδης κρίσης του COVID 19.

Με την παρούσα δήλωσή μας τονίζουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας αυτή.

Με την ευκαιρία αυτή, μετά τον αιφνιδιασμό της ανακοίνωσης της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση κατάργησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και την αντικατάστασή του από Ανώνυμη Εταιρεία που θα συγκροτηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ζητάμε την χωρίς χρονοτριβή συζήτηση και του μεγάλου αυτού θέματος, σε αμέσως επόμενη κατεπείγουσα (ειδική) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, λόγω των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει για την Κέρκυρα η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, για το οποίο οι παρατάξεις μας εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ