Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα. Η χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι η διεξαγωγή της με αυτόν τον τρόπο ήταν απολύτως εφικτή και δε δικαιολογείται η μεγάλη καθυστέρηση από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής. Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικού προσανατολισμού η βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από τη διαδικασία της συνεδρίασης απείχαν 5 δημοτικές παρατάξεις. Εμείς αντιλαμβανόμενοι ότι η διαφωνία τους είχε να κάνει με το τρόπο συζήτησης του θέματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης δηλώσαμε ότι: Επειδή θεωρούμε ότι με την απουσία των μισών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδυναμώνεται εκ των πραγμάτων η συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο με την προϋπόθεση ότι τα 2 πρώτα θέματα που αφορούν την πανδημία θα αναβληθούν και θα έρθουν άμεσα σε επόμενη ειδική συνεδρίαση ως μοναδικά θέματα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει εισήγηση από την κ. Δήμαρχο για το 1ο θέμα και να μην γίνει μόνο μία προφορική ενημέρωση.
Την πρότασή μας αυτή, την οποία διατύπωσε και ο κ. Καρύδης, δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη 30/04 (ή εάν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τη Δευτέρα 04/05) όπου θα συζητηθούν μόνο αυτά τα δύο θέματα και θα υπάρχει εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ