Ο Αλέκος Αυλωνίτης για το Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και το άρθρο 93

Share:

Με αφορμή τη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τι συμβαίνει και η κυβέρνηση βιάζεται;

Η επιβολή καραντίνας στη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων και φυσικά, στη δραστηριότητα των Βουλευτών έγινε με την συναίνεση και την ανοχή των κομμάτων -αποκλειστικά- και -μόνο- για να συζητηθούν νομοσχέδια ή να επικυρωθούν Πράξεις  Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση και θωράκιση της χώρας κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού και την επιβίωση και διαβίωση των πολιτών. 

Και αυτό, συμφωνήθηκε διότι η συμμετοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών έθετε σε ρεαλιστικό κίνδυνο τους ίδιους και τη δημόσια Υγεία. Για αυτό και μέχρι σήμερα, η νομοθέτηση περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε τέτοιου είδους συζητήσεις ή σε συζητήσεις επίκαιρων ερωτήσεων που η Βουλή, δεν νομοθετεί.

Όμως, η χθεσινή έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη που αφορά στη θέσπιση διατάξεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα στην αρμόδια Επιτροπή και στην  Ολομέλεια με την παρουσία μόνο των εισηγητών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και με τη διαδικασία που αφορά μόνο νομοσχέδια που έχουν σχέση με την πανδημία, είναι παράνομη ως αντισυνταγματική και αντίθετη με τον Κανονισμό της Βουλής.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου «περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κ.λπ.» που σκοτώνει το περιβάλλον, που πωλεί τον ΑΔΜΗΕ, που αφαιρεί την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους Δήμους των Ιονίων  Νησιών  κ.λπ.  -παρανόμως-  συζητείται υπό τις συνθήκες αυτές, με την απουσία των Ελλήνων βουλευτών αφού – δεν έχει καμία σχέση- με την πανδημία.

Όλα τα κόμματα ζητούν την αναβολή της συζήτησης και την καταγγέλλουν ως αντισυνταγματική, αφού εντός των αμέσως προσεχών ημερών, η συμμετοχή βουλευτών στις διαδικασίες της Βουλής θα επιτραπεί να είναι μεγαλύτερη.

Γιατί λοιπόν, βιάζεται τόσο η Νέα Δημοκρατία να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς την παρουσία και τη συμμετοχή των Βουλευτών της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης  στη Βουλή; Αν αυτό, γίνει μετά από μια εβδομάδα θα πληγεί ο πλανήτης γη, θα διαιρεθούν τα Ιόνια νησιά από την υπόλοιπη Ελλάδα και θα τα σώσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων; Όχι βέβαια!

Θεωρώ ότι το κόμμα μου αλλά και τα άλλα κόμματα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε δυνατό πολιτικό μέσο προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης ψήφισής του.»

Previous Article

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ανισοβαρείς προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Next Article

ΛΑ.ΣΥ Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα