Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ανισοβαρείς προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ερώτηση κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα τις ανισοβαρείς προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στις μονάδες υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Αρκετό διάστημα μετά τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας καταγράφεται ανισοβαρής ενίσχυση με προσωπικό των δομών υγείας στους διάφορους Νομούς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η ετεροβαρής ενίσχυση των δομών υγείας αποτυπώνεται με σαφήνεια για τις δομές υγείας της Κέρκυρας και της Ηπείρου (επισυνάπτεται πίνακας στο αρχείο της ερώτησης), ενώ οι ανωτέρω δομές υπολείπονται τόσο σε προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού, όσο και σε προσωπικό γενικών καθηκόντων και καθαριότητας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Ανισοβαρείς προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στις μονάδες υγείας της 6ης ΥΠΕ»
Το υπουργείο Υγείας, ήδη από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού, εξήγγειλε προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού, προκειμένου οι μονάδες υγείας, ειδικά όσες αποτελούν μονάδες αναφοράς για τον COVID-19, να ενισχυθούν ώστε να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, προς όφελος της υγείας των πολιτών.
Ωστόσο, αρκετό διάστημα μετά τις αρχικές εξαγγελίες, καταγράφεται ανισοβαρής ενίσχυση με προσωπικό των δομών υγείας στους διάφορους Νομούς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ενδεικτικά:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό Γενικών καθηκόντων και καθαριότητας Σύνολο
Αχαΐα 108 43 151
Μεσσηνία 84 25 109
Ηλεία 72 26 98
Αιτωλοακαρνανία 61 18 79
Κορινθία 55 13 68
Τρίπολη 39 22 61
Ιωάννινα 32 21 53
Λευκάδα 45 1 46
Θεσπρωτία 20 7 27
Κέρκυρα 19 3 22
Πρέβεζα 4 2 6
Άρτα 0 0 0

Η ετεροβαρής ενίσχυση των δομών υγείας αποτυπώνεται με σαφήνεια για τις δομές υγείας της Ηπείρου (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα), όπως επίσης και της Κέρκυρας. Επίσης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπολείπεται τόσο σε προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού, όσο και σε προσωπικό γενικών καθηκόντων και καθαριότητας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μονάδα αναφοράς για το νέο κορονοϊό.
Λαμβάνοντας υπόψη πως:

  1. Το ΠΓΝΙ αποτελεί το πρώτο σε επισκεψιμότητα και το δεύτερο σε κλίνες νοσοκομείο της χώρας, εξυπηρετώντας και νοσηλεύοντας ασθενείς απο όλους τους νομούς της Ηπείρου, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα;
  2. Το ΠΓΝΙ αποτελεί μονάδα αναφοράς για τον COVID-19,
  3. Η διοίκηση του νοσοκομείου έθεσε άμεσα σε λειτουργία 8 νέες κλίνες ΜΕΘ, διαφοροποίησε τη λειτουργία 8 κλινών ΜΕΚΠ, έθεσε ξανά σε λειτουργία τις 20 κλίνες της Μονάδας Λοιμωδών, ενώ τροποποίησε κατάλληλα πάνω από 45 κλίνες για την νοσηλεία «ύποπτων» ή νοσούντων περιστατικών και έστησε εξαρχής εργαστήριο για την εξέταση δειγμάτων,
  4. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ αιτήθηκε από τις αρχές Μαρτίου την πρόσληψη 57 νοσηλευτών και 50 καθαριστών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  5. Ποιοι είναι οι λόγοι της ανισοβαρούς στελεχιακής ενίσχυσης των μονάδων υγείας της 6ης ΥΠΕ;
  6. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας του νομού Ιωαννίνων και συνολικά της Ηπείρου;
  7. Τι προτίθεται να κάνει ώστε το ΠΓΝΙ να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά και στο συνολικότερο ρόλο που επιτελεί ως τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα για όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ