Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Επιστολή απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΛΑ.ΣΥ με την οποία ζητά την άμεση σύγκλιση του σώματος με αφορμή την κατάθεση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου. Ακολουθεί η επιστολή:

“Κύριε πρόεδρε,

Με σημερινή σας επιστολή (29/4/20), μας ενημερώνετε ότι προγραμματίζετε έκτακτη συνεδρίαση του Π. Σ. για τις 8/5/20 με διάφορα θέματα.
Είναι φανερό, ότι η κ. Περιφερειάρχης, αρνείται το αίτημά μας, για άμεση σύγκληση του ΠΣ με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης (άρθρο 93 κλπ) με τίτλο “εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις”.
Η ημερομηνία της συνεδρίασης που προτείνετε, είναι προσχηματική αφού είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κατόπιν αυτού ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Π.Σ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 167 παρ. 3.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε, ότι η εξάντληση από πλευράς σας του χρονικού ορίου των 6 ημερών, που προβλέπεται από το νόμο, θα είναι το ίδιο προσχηματική. Αν γνωρίζετε, ότι η ψήφιση θα πάει για αργότερα από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.
Το θέμα είναι γνωστό, είμαστε όλοι ενημερωμένοι και ώριμοι να τοποθετηθούμε. Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση μπορεί να γίνει ακόμα και αύριο, Πέμπτη 30/4/20 το απόγευμα ακόμα και Σάββατο ή Κυριακή, αν θέλουμε πραγματικά να πάρουμε θέση πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Τελευταία ημερομηνία συνεδρίασης η Δευτέρα 4/4/20″.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ