Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Κέρκυρας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς πραγματοποιείται σε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιού που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών σε όλο τον πλανήτη.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ όμως του 2020 αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο, καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από κάθε κρίση.
Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, αφού αυτή την περίοδο σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο επιχειρείται να ανατραπεί ότι κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες από την εργατική τάξη. Στη χώρα μας, όλοι οι άνθρωποι που βίωσαν την οικονομική κρίση στο ελληνικό έδαφος, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επί 10 χρόνια «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση μέσα από την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του πληθυσμού.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για:
1.Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
2.Καταβολη 13ης και 14ης σύνταξης και αναδρομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ
3.Επαναφορά του ΕΚΑΣ
4.Κατάργηση της εισφοράς στα φάρμακα και του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
5.Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου ,Βρούτση αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.
6.Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ

  1. Κατώτερο Μισθό 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.
    8.Αυξήσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών.
    9.Αμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.

10.Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
11.Αμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πλήρους απασχόλησης στα νοσοκομεία και σε όλα τα κέντρα υγείας αλλά και μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Συνάδελφοι, κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής.
Πλέον, η σωτηρία της χώρας περνάει στα χέρια του λαού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία πιο δυναμικά, ενωτικά, αποφασιστικά. Μια ζωή κοπιάσαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στο σωματείο μας και μαζί με τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν να συμμετέχουν και να διαμαρτυρηθούν στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 1ης ΜΑΗ 2020 για να μπορέσουν να ανατρέψουν όλες τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ