Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρεμβάσεις από το Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε επίπεδο καθαρισμών, διαγραμμίσεων, απολυμάνσεων, πλυσίματος οδών και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού έχουν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες Καθημερινότητας, Ηλεκτροφωτισμού αλλά και Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τόσο εντός της πόλης της Κέρκυρας όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.
Παρότι συνεχίζουμε να διανύουμε περίοδο απαγορεύσεων λόγω πανδημίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δυνατότητες παρεμβάσεων και για τις αυξημένες ανάγκες και ευθύνες σε επίπεδο αντιμετώπισης της κρίσης, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά την βελτίωση της εικόνας της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, της καθημερινότητας και των υποδομών. Αυτό δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης σε αναφορά του σε έργα και παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου. Όπως επισημαίνει ο κ. Γιώτης, οι εργασίες πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς ο Δήμος εδώ και δύο περίπου μήνες λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό λόγω της πανδημίας. Παρά ταύτα, όπως επεσήμανε, η δημοτική αρχή συνεχίζει με αμείωτη θέληση την προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ο κ. Γιώτης μάλιστα, ευχαριστεί ιδιαίτερα το προσωπικό το οποίο όπως είπε εργάζεται με αξιοσημείωτο ζήλο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Απολυμάνσεις-πλύσιμο

Οι παρεμβάσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας τις τελευταίες ημέρες αφορούν στην συνέχιση του πλυσίματος οδών της πόλης της Κέρκυρας και των απολυμάνσεων εξωτερικών χώρων. Επισημαίνεται ότι οι απολυμάνσεις τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους δημοτικών κτηρίων και χώρων στέγασης υπηρεσιών του Δήμου έχουν παγιωθεί και πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως. Ως παγιωμένη πλέον θα πρέπει να εκληφθεί και η διαδικασία πλυσίματος των οδών εντός της πόλης της Κέρκυρας, κάτι που είχε πολλά χρόνια να γίνει. Σημειώνεται ότι από την υπηρεσία Καθαριότητας βγήκε ξανά στους δρόμους και το όχημα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να πλυθούν οι κάδοι απορριμμάτων.

Ηλεκτροφωτισμός

Εκτεταμένες είναι οι εργασίες και παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου της Κέρκυρας. Είτε με την χρήση σκάλας είτε με του ειδικού «καλαθιού» οι εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι του Δήμου προχωρούν σε επισκευή ή και αντικατάσταση λαμπών σε καθημερινή βάση στην πόλη της Κέρκυρας. Ολόκληρες οδοί που βρίσκονταν στο σκοτάδι φωτίστηκαν μετά από πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον υπάρχει φωτισμός από την κολώνα Ντούγκλα έως τον ΝΑΟΚ.
Ωστόσο η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου έχει πραγματοποιήσει εργασίες και σε πλήθος περιοχών των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου. Ειδικότερα, επισκευές και αλλαγή λαμπτήρων έγινε ανά ημερομηνία στις παρακάτω περιοχές:
07-04-2020: Πουλάδες, Άνω Κορακιάνα.
08-04-2020: Πεζόδρομος Μαντουκίου, πλατεία Κουλίνων.
09-04-2020: Γαστούρι, Πέραμα, Φαληράκι, Παλάτι, Άνω και Κάτω Πλατεία.
10-04-2020: Ακροκέφαλος, Σωτηριώτισσα, Γαστούρι.
13-04-2020: Σπαρτύλας, Σουλέϊκα, Άγιος Προκόπης, Κάτω Γαρούνας.
14-04-2020: Άγιος Μάρκος, Ύψος (παραλιακή).
15-04-2020: Δουκάδες, Λάκωνες, Παλαιοκαστρίτσα.
16-04-2020: Άγιοι Δέκα.
22-04-2020: Μπενίτσες.
23-04-2020: Τζάβρου και από την περιοχή Diellas έως το Τεμπλόνι.
24.-04-2020: Ζυγός.
Τονίζεται ότι οι εργασίες αλλαγής λαμπτήρων και οι επισκευές, όπου απαιτούνται, θα συνεχιστούν από την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και στις περιαστικές περιοχές.

Παρτέρια και κόψιμο χόρτων

Παράλληλα, η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου έχει προχωρήσει σε πλήθος παρεμβάσεων σε παρτέρια της πόλης αλλάζοντας την εικόνα και δημιουργώντας νέες συνθέσεις λουλουδιών. Παρέμβαση έχει γίνει και σε πολλές περιπτώσεις όπου σιδερένια παρτέρια και περιφράξεις αυτών είχαν καταστραφεί. Εκεί, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επισκευή, αντικατάσταση και βάψιμο. Το κόψιμο χόρτων σε όλο το εύρος της πόλης γίνεται καθημερινά ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και σε περιαστικές περιοχές του Δήμου. Η Δήμαρχος κ. Υδραίου επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες και τους χώρους που στεγάζεται η υπηρεσία Πρασίνου και το φυτώριο και είχε εκτενή συνεννόηση με τους εργαζόμενους τους οποίους συνεχάρη για το μεράκι και την εξαιρετική δουλειά που συντελείται.

Βάφονται και τα παγκάκια- διαγραμμίσεις

Μια ακόμη παρέμβαση της υπηρεσίας Καθημερινότητας είναι και τα παγκάκια της πόλης όπου ήδη περί τα τριάντα έχουν επισκευαστεί και βαφτεί. Η συγκεκριμένη εργασία συνεχίζεται και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά την πόλη της Κέρκυρας. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία των διαγραμμίσεων και του βαψίματος των διαβάσεων για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας κίνησης των πολιτών στους δρόμους ενώ βάφτηκε και μέρος των πλαϊνών πλευρών του Δημοτικού Θεάτρου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ