Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Share:

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την εξής δήλωση :
«Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα. Μέρα θύμησης και μνήμης. Οι ηρωικοί αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, οι θυσίες των εργατών του κόσμου και η μαρτυρική θυσία των 200 την 1η Μαΐου 1944 μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία μας δείχνει το παγκόσμιο μήνυμα του αγώνα για δημοκρατία, δικαιοσύνη και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων ως πιο επίκαιρο από ποτέ.
Φέτος η Πρωτομαγιά εορτάζεται υπό το βάρος των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βαθαίνουν τη φτώχεια και τις ανισότητες, που διευρύνουν την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους. Το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους είναι το βασικό τους σχέδιο.
Η εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας του Κορονοϊού για καταστρατήγηση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για κατάρριψη των λαϊκών διεκδικήσεων, για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και αυτορρύθμισή της, για μειώσεις μισθών και συντάξεων, για ελαστικοποίηση των όρων της εργασίας και για αθρόες απολύσεις, ξετυλίγεται με βαρβαρότητα για τους λαούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αυτό που μας αναλογεί, λοιπόν είναι μία σημαντική κοινωνική ευθύνη. Αυτή, της συμβολής μας στην εντατικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και στην επικαιροποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για αξιοπρεπή εργασία και μισθούς.
Γι’ αυτό η εργατική πρωτομαγιά, ιδιαίτερα φέτος, πέρα από ημέρα μνήμης, είναι μέρα ευθύνης. Οφείλουμε να αποτυπώσουμε τα μηνύματα των εργαζομένων, των υποαπασχολουμένων, των ανέργων, των επιστημόνων και όσων ενώνουν τη φωνή τους με το εργατικό κίνημα και να αφήσουμε τις ιδέες και τα συμπεράσματά τους να εμπνεύσουν τον πολιτικό μας αγώνα.
Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!»

Previous Article

Επερωτήσεις της ΛΑΣΥ στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης

Next Article

Κέρκυρα 180: Αποκατάσταση της ψηφοφορίας του ΔΣ ενάντια στο Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα