Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση του Γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής του Κ.Κ.ΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στο τέλος της συμβολικής Πρωτομαγιάτικης εκδήλωσης, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο παλιό λιμάνι.
Ο Γραμματέας της ΤΕ, Μπορμπότης Γιάννης, έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή τη σημερινή ημέρα:
Γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Τιμάμε σήμερα τους αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θα επιχειρήσουν για μία ακόμη φορά να ρίξουν το βάρος της οικονομικής κρίσης πάνω στη λαϊκή πλειοψηφία. Εμείς λέμε ότι ο λαός πλήρωσε πολλά και δεν πρέπει να πληρώσει ξανά.
Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι όλη η κοινωνία βασίζεται πάνω στους εργαζόμενους, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν παράγεται, τίποτα δεν κινείται. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Κάθε στιγμή θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο το δίλημμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός. Απέναντι στη σήψη ενός συστήματος που βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος, υπάρχει η ανάγκη μίας άλλης κοινωνίας, για να προστατεύει την Υγεία του λαού, για να υπάρχει πραγματική ευημερία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ