Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ

Δυναμικό «παρών», με πρωτοτυπία και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έδωσαν σήμερα τα ταξικά Σωματεία και Συνδικάτα της Κέρκυρας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και το τμήμα Κέρκυρας της ΟΓΕ, τιμώντας αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά με 9 συμβολικές συγκεντρώσεις απ’ άκρη σε άκρη του νησιού, και πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Κέρκυρας.
Δεκάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και οργάνωσαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στην υποκρισία της κυβέρνησης που μετέφερε τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, αποτελώντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Στις συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως «Δε θα πληρώσει ξανά ο λαός, ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός» και «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», μικροφωνικές εγκαταστάσεις έσπαγαν τη σιωπή της καραντίνας με τραγούδια του αγώνα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που επευφημούσαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους.
Αναλυτικά στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης επί της Γ. Θεοτόκη συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τα Συνδικάτα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού, στην πλατεία Σαρόκο ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, στην πλατεία Ανουντσιάτα ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων στα προάστια της Γαρίτσας και του Μαντουκιού ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Στην ύπαιθρο συμβολικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ στο Σιδάρι της βόρειας Κέρκυρας και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία, ακολουθώντας την διαδρομή Σιδάρι – Βελονάδες – Αγ. Αθανασιος – Αγρος – Καστελάνοι – Βαλανιο – Αγ Δουλοι – Νυμφες – Πλάτωνας Αντιπερνοι – Καρουσάδες – Ρόδα – Αχαράβη & Κασσιώπη μεταφέροντας έτσι το ελπιδοφόρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς σε όλο το βόρειο συγκρότημα του νησιού.
Στην νότια Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν 2 συμβολικές συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ στο Ποτάμι της Λευκίμμης και στη Μεσσογγή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ