Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Πολιτικές πρακτικές και επιλογές για γέλια και για κλάματα

Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώνουμε για τις θέσεις μας σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου γενικά και τη διπλή συνεδρίασηπου έχετε προγραμματίσει για τη Δευτέρα 4 Μάιου.
Κύριε πρόεδρε, αναλάβατε τα καθήκοντά σας την Κυριακή 1 Μαρτίου μετην ψήφισή σας από 8 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 27. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του προκατόχου σας, του κ. Γρηγορόπουλου, ο οποίος είχε συμπληρώσει 5 μήνες θητεία. Μια θητεία η οποία ταυτίστηκε με τοναυταρχισμό(βλέπε παρουσία αστυνομίας στο Δ.Σ.), την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, την παραμέληση καθηκόντων (π.χ. μη προώθηση απόφασης για το Ειδικό Σχολείο), τα αντιλαϊκά μέτρα καιτην χειραγώγησητου οργάνου από το Δήμαρχο(π.χ. μη υλοποίησης της απόφασης για τις παγίες των κοινοτήτων). Την ημέρα της εκλογή σας, σάς τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά και σάς καλέσαμε να ακολουθήσετε διαφορετικό δρόμο.Ηθητεία σας όμως μέχρι σήμερα, με τη συνευθύνη και τη δική σας κ. δήμαρχε, κινείται στα ίδια ακριβώς μονοπάτια. Σας θυμίζουμε ενδεικτικά:
 Την πλήρη αδρανοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου! Ουσιαστικά η τελευταία του συνεδρίαση έγινε πριν από 3 μήνες (3 Φεβρουαρίου). Από τότε πραγματοποιήθηκε μία συνεδρίαση για την εκλογή σας (1 Μαρτίου) και μία συνεδρίαση παρωδία δια περιφοράς (30 Μαρτίου).
 Τη μη εφαρμογής της τηλεδιάσκεψης!Ενώ όλοι οι κρατικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς λειτουργούν από τα μέσα Μαρτίου με πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης του Υπουργείο Εσωτερικών, εσείς για 1,5 μήνα δείξατε αδυναμία ή απροθυμία να το κάνετε.
 Τη μη συζήτηση του προβλήματος του κορωνοϊού!Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου μας δεν συνεδρίασε ποτέ για το τεράστιο αυτό ζήτημα.
 Την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων!Είναι χαρακτηριστικά ως προς αυτό ηαπόπειρά σας εν μέσω της πανδημίας να αυξήσετε τα δημοτικά τέλη αλλά και η απόφασης σας για αποπληρωμή δανείου σε τράπεζα αντί να ζητήσετε το πάγωμά του. Την ίδια στιγμή η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργούσε χωρίς μέσα προστασίας.
 Την εκλογή μελών σε διάφορα όργανα από το … τηλέφωνο!Αυτό αφορά τη δια περιφοράς διαδικασία για εκλογή μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αλλά και στις Σχολικές Επιτροπές.

Στο ίδιο πνεύμα κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, αυτό τηςπροσήλωσή σας στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην προώθηση αντιλαϊκών μέτρωνπρογραμματίζετε τη σύγκλισή του για τη Δευτέρας 4 Μαΐου. Σε σχέση με αυτό σας επισημαίνουμε τ’ ακόλουθα:

 Την καινοφανή σας απόφαση να υπάρξουν δύο συνεδριάσειςτην ίδια μέρα! Η πρώτηθα γίνει στις 19.00 με τηλεδιάσκεψη και η δεύτερη στις 21.00 δια περιφοράς. Τα θέματα μάλιστα της πρώτης εμπεριέχονται στην ημερήσια διάταξη και της δεύτερης συνεδρίασης!
 Την παγκόσμια πρωτοτυπία και παρανομία σας να συγκαλέσετε συνεδρίαση με2ώρη διάρκεια και χρόνο λήξης! Συγκεκριμένα στην πρόσκλησή σας αναφέρετε ότι η ώρα έναρξης της πρώτης συνεδρίασης θα είναι στις 19.00 και η ώρα λήξης στις 21.00! Μάλλον έχετε μπερδέψει τα αθλητικά αγωνίσματα με τα θεσμικά όργανα…!
 Τη συζήτηση (και συμφωνία) για την παραπάνω διαδικασία επιλεκτικά με ορισμένες παρατάξεις! Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δε ρωτήθηκε και δεν συμφώνησεποτέ με αυτά. Σας ήταν αρκετή,όπως μας είπατε, η επικοινωνία με τον κ. Ασπιώτη (ΝΔ) και τον κ. Βάρελη (ΣΥΡΙΖΑ) και η συμφωνία τους.
 Την ένταξη στη δια περιφοράς συνεδρίασης θεμάτων που απαιτούν συζήτηση. Αναφερόμαστε συγκεκριμέναστα θέματα 2,5,9,15,16 και 18 που αφορούν το ζήτημα του νέου περιβαλλοντικού νόμου, την πρόταση για λειτουργία υπηρεσιών σε 24ώρη βάση τις Κυριακές και αργίες, τη σύνθεση της πολιτικής προστασίας, την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και το ψήφισμα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους.
 Τη μη ένταξη στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση λήψης μέτρων για τον κορωνοϊό και των ερωτήσεων.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Βεβαίως, για όλα αυτά κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, υπάρχουν συνυπεύθυνοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η συνευθύνη αφορά αυτούς πουάλλοτε σας καλύπτουν, άλλοτε μπαίνουν μπροστά και σας διευκολύνουν και άλλοτε πάλι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σιωπούν!
Ας θυμηθούμε τα πεπραγμένα των άλλων παρατάξεων το τελευταίο τρίμηνο:

• ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ της ΝΔ (κ. Ασπιώτης) και του ΣΥΡΙΖΑ (κ. Βάρελης).Στο τελευταίο διάστημα έχουν κάνει ουσιαστικά σύμπραξη! Αυτό εκφράστηκε με την έκδοση από κοινού δύο ανακοινώσεων. Η σύμπραξη αυτή λειτουργεί ως “λαγός” της αντιλαϊκής πολιτικής. Την περίοδο αυτή σας βοήθησανστην αδρανοποίηση του ΔΣπροβάλλοντας τεχνικές διαφωνίες για την τηλεδιάσκεψη ενώ παράλληλα πρότειναν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας τις οποίες κ. δήμαρχε σπεύσατε να υιοθετήσετε. Την ίδια στιγμή για τις σοβαρές πολιτικές πλευρές του κορωνοϊού σιώπησαν κάνοντας ανέξοδο λαϊκισμό. Στηρίζουν σταθερά όλα τα αντιλαϊκά μέτραπου λαμβάνετε και μάλιστα στο επόμενο συμβούλιο ο κ. Ασπιώτης εισηγείται αντεργατικές ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση οι παρατάξεις αυτές αξιοποιούν το γεγονός ότι, εξαιτίας των συσχετισμών, μπορούν να καθορίσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ«ΤΡΑΒΕΡΣΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ».Ακολουθεί μια στάση συμβουλευτικής και διακριτικής αρωγής απέναντίσας, απέναντι στη δημοτική αρχή, ενώ έχει πάψει να ασκεί αντιπολιτευτικό λόγο. Καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο σας ζώνταςμια φαντασίωση η οποία σχετίζεται με το θέμα του ΕΡΗΜΙΤΗ.
• Η ΟΜΑΔΑ των 5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.Διεκδίκησαν, δίκαια, τη δυνατότητα του να λειτουργούν ως ομάδα κάτι που δεν έγινε δεκτό από εσάς.Η στάσητους είναι κριτική απέναντι σας,ωστόσο,το που κοιτάζειτελικά η πυξίδα τους και το εάν θα έχουν κοινή πορεία θα φανεί μέσα από τη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, όλη αυτή την περίοδο ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗδιεκδικήσαμε διαρκώς τηνουσιαστική και ασφαλής λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάναμε συνεχώς προτάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης των δημοτών και του τόπου μας στην τρομακτική κατάσταση που βιώνει και αντισταθήκαμεσε διαδικασίες παρωδία, σε αντιλαϊκά μέτρα και πρακτικές. Παράλληλα ενισχύσαμε τις αγωνιστικές δράσεις του λαού μας που παλεύει να επιβιώσει και να μην πληρώσει για μία ακόμη φορά μια κρίση.
Στο πνεύμα αυτής της υπεύθυνης στάσης μαςσας καλούμεγια μια ακόμη φορά να φέρετε τις ανάγκες του λαού στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου και να ακολουθήσετε στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του.Για τη Δευτέρα 4 Μαΐου σας ζητάμενα αλλάξετε το σχεδιασμό σας και να πραγματοποιηθεί μίασυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη χωρίς ώρα λήξης, με την ένταξη σε αυτήν των θεμάτων που έχετε βάλει στη δια περιφοράς συνεδρίαση καθώς επίσης του κορωνοϊού και των ερωτήσεων – ανακοινώσεων.Το πρωί της ίδιας μέρας να υπάρξει τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των παρατάξεωνόπου θα συμφωνηθούν τα θέματα που μπορούν να εγκριθούν χωρίς συζήτηση. Προκαταβολικάσας λέμε ότι για εμάς μπορούν να είναι τα θέματα 1,3,4,6,7,10,11,13,14,17, 19 και με κάποιες διευκρινήσεις το 8 και 12.
Για μια ακόμη φορά σας κάνουμε σαφέςότι υπάρχουν μάσκες που έχουν φωνή και ότι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να ακυρώσουν αντιλαϊκές πρακτικές και αποφάσεις. Μένουμε δυνατοί και δεν μένουμε σιωπηλοί!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ