Σωκράτης Τρύφωνας: Η επόμενη μέρα που έχει αρχίσει και η στάση των τοπικών φορέων

Share:

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πορεία στο Βοριά” στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας εκφράζει την αντίθεση του με ανακοίνωση που εξέδωσε στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης:

“Εν μέσω καταστολής στο όνομα της πανδημίας η κυβέρνηση έρχεται να περάσει νύχτα, όπως και το παιδοκτόνο νομοσχέδιο για την παιδεία, το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που ανοίγει διάπλατα όλες τις κερκόπορτες για την επέλαση της μπουλντόζας του νεοφιλελευθερισμού παντού.
Ο «πόλεμος» του κορονοϊού δεν αφήνει πραγματικά συντρίμμια προς ανοικοδόμηση, έτσι λεηλατείται ότι έχει απομείνει για την «ανάκαμψη» του συστήματος. Κάτι που έτσι κι αλλιώς δρομολογούταν, τώρα επιταχύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Με αυτό τον τρόπο επανερχόμαστε σε μια «κανονικότητα» που ποτέ δεν ήταν κανονική για όλους.
Ο ρόλος και ο λόγος των τοπικών κοινωνιών είναι καίριος. Δεν αφορά μόνο την αυτονόητη αντίσταση για τη λεηλασία του ζωτικού τους χώρου, αλλά στην ενεργή διεκδίκηση του, ως χώρο διαβίωσης και επιβίωσης σε όλα τα επίπεδα.
Ο αγώνας για τον Ερημίτη στη βόρεια Κέρκυρα, για όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, ήταν και είναι μόνο μια αρχή σε αυτή την κατεύθυνση.
Απαιτούμε, συντασσόμενοι με όλους τους περιβαλλοντικούς φορείς και όχι μόνο, την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ο δήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας εξανίσταται τόσο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου όσο και για τη διαδικασία. Ωστόσο ό ίδιος απολαμβάνει πλήρως και υπέρ του δέοντος όλα τα προνόμια που του χάρισε η κυβέρνηση στο όνομα της κυβερνησιμότητας των Δήμων, έχει αντικαταστήσει τη λειτουργία του Δ. Σ. με «την ενός ανδρός αρχή», ενεργώντας για εμάς, χωρίς εμάς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με αυτόν που κατηγορεί.
Για ένα τρίμηνο όχι μόνο δεν έχει γίνει Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν έχει υπάρξει και κανενός είδους ενημέρωση στο σώμα, πέρα απ ότι μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης για τα «κατορθώματα» του Δήμου και με εξαίρεση τις πασχαλινές ευχές με μειλ! Βεβαίως πρέπει να πούμε ότι όσο αφορά την πολύπαθη τηλεδιάσκεψη για τη συνεδρίαση του Δ. Σ. έχουμε παρατηρήσει μια γενικευμένη δυσκοιλιότητα από όλες τις παρατάξεις.
Επίσης εξανίσταται ο κ. δήμαρχος και για τη σκανδαλώδη τροποποίηση που αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Και αυτό όμως είναι ένα θέμα το οποίο η δημοτική αρχή ΟΥΔΕΠΟΤΕ το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και κείνος ο «πολαβαρύς» τίτλος της Κυκλικής Οικονομίας, για τη οποία διατίθεται και ολόκληρη αντιδημαρχεία (!!!), κάηκαν πρόσφατα σε μια νύχτα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Απαιτούμε εξηγήσεις αλλά και να γίνει επιτέλους συζήτηση στο Δ. Σ. τόσο γι αυτό το θέμα όσο και για πολλά άλλα που απασχολούν τους δημότες και ιδιαίτερα οι καταστάσεις που διαμορφώνονται κάτω από τη σκιά της πανδημίας.

Η λεγόμενη «επόμενη μέρα» είναι ήδη εδώ, ακόμα κι αν δεν έχει τελειώσει ή δεν ξέρουμε πότε τελειώνει η προηγούμενη μέρα. Και ενώ μπορεί να είναι «αόρατα» με πρώτη ματιά όλα τα σημεία της καινούργιας πραγματικότητας, είναι και θα είναι απόλυτα ορατά τα αποτελέσματά της.
Σε αυτή τη νέα κατάσταση είναι τεράστια η ευθύνη των τοπικών φορέων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στην υπηρεσία της κοινωνίας που εκπροσωπούν”.

Previous Article

Τι απαντά η Μαρία Δρυ στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό

Next Article

Επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Άντζελας Ρίγγα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό

Σχετικά Άρθρα