Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού

Share:

”Έχουμε σχέδιο για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Θα αξιοποιήσουμε και την τελευταία ευκαιρία, με τήρηση όμως των υγειονομικών κανόνων”, ανέφερε μιλώντας χθες βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού, σημειώνοντας όμως ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν φέτος συγκρίσεις με πέρυσι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού είναι οι ακόλουθοι:

Υγειονομικός άξονας: Προετοιμάζονται πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, για τις μαρίνες, το yachting, για τις μεταφορές στα τουριστικά λεωφορεία, αεροπλάνα κ.λπ. Είναι ρεαλιστικά, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι όροι θα είναι τέτοιοι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο ούτε η υγεία των πολιτών ούτε η φήμη των προορισμών ούτε η υγεία των επισκεπτών. Στις 8 Μαΐου οι ομάδες εργασίας του Yπουργείου Τουρισμού με τον ΕΟΔΥ θα είναι έτοιμες με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να προχωρήσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. ”Στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι στις πρώτες χώρες με οριστικοποίηση πρωτοκόλλων”, είπε ο υπουργός.


Οικονομικός άξονας: Προετοιμάζονται συγκεκριμένα και κοστολογημένα πακέτα που θα παρουσιαστούν την τρέχουσα εβδομάδα, σε συνεργασία με τα Yπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και το Yπουργείο Εργασίας. Θα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι που δε θα απορροφηθούν. ”Πρέπει να αναγνωρίσουμε την οικονομική πραγματικότητα. Η ζήτηση δε θα είναι αρκετή για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλους τους εργαζόμενους. Τα νούμερα δε θα είναι θετικά, αλλά δεν είναι θετικά και για καμία χώρα”, είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι που δε θα απορροφηθούν θα στηριχθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν και θα είναι παρούσες σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, στηρίζοντας το τουριστικό προϊόν, θα στηριχθούν από την κυβέρνηση, είπε επίσης και τόνισε ότι θα στηριχθεί και η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.


Διπλωματικός άξονας: ”Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί τουρίστες. Αν όμως η γερμανική κυβέρνηση, η ρωσική κυβέρνηση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τη χώρα μας, τότε δε θα έρθει κανένας τουρίστας. Χρειάζονται διπλωματικές κινήσεις”, είπε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι ήδη εργάζονται ομάδες εργασίας με συγκεκριμένες χώρες για να είναι δυνατό να ανοίξουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατό. ”Όμως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε και κανένα. Θα επιδιώξουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Κινούμαστε σε πολλά επίπεδα”, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μέτρα θα ληφθούν και για την στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.


Προβολή της χώρας: Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη καμπάνια για την προβολή της χώρας.
Διεθνείς επαφές: Ενίσχυση επαφών με τους Τour Οperator και τα διεθνή μέσα ώστε να κρατηθεί η χώρα μας σε πρώτη επαφή με τους δυνητικούς επισκέπτες.
Ο υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στην ψηφιακή λειτουργία του υπουργείου. ”Μετά το τέλος αυτής της κρίσης θα παραδώσουμε ένα ψηφιακό υπουργείο”, είπε. ”Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε τετραψήφιος που απαντά στις ερωτήσεις του Έλληνα ξενοδόχου, του εργαζόμενου, του επιχειρηματία και θα είναι η καρδιά της στήριξης και υποστήριξης των τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα και αυτό και τα επόμενα καλοκαίρια”, πρόσθεσε.

Πηγή: traveldailynews.gr/

Previous Article

Η HELLASCERT θα εκπονήσει σχέδια πρωτοκόλλων λειτουργίας για τουριστικές επιχειρήσεις

Next Article

Έτσι πρέπει να λειτουργούν τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την προστασία από τον κορωνοϊό| ΟΔΗΓΙΕΣ |ΚΕΙΜΕΝΟ

Σχετικά Άρθρα