Η ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον Κορωνοιό

Share:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την τακτική ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων.

Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ να παρακολουθείτε συστηματικά την καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιούν στις 6μμ, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

Έχουμε, πλέον, περάσει σε νέα φάση, αυτή της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί επί 42 ημέρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πέρασε από το πρωί της Δευτέρας η χώρα

Υπενθυμίζουμε ότι:

• Βγαίνουμε έξω με προσοχή
• πλένουμε Χέρια – κρατάμε Αποστάσεις – φοράμε Μάσκες
• με ΧΑΜογελο και προφυλάξεις μένουμε ασφαλείς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (6 Μαϊου 2020) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) παραμένουν συνολικά 0, και τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 0 κρούσματα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 0 κρούσματα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 0 κρούσματα & ΙΘΑΚΗ: 0 κρούσματα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 0 κρούσματα.

  • ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον κορωνοϊό βγήκαν τα δείγματα που εστάλησαν τα τελευταία 24ωρα στο Ινστιτούτο Παστέρ από τα Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.
    **Αναμένονται τα αποτελέσματα από νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
(από την έναρξη της πανδημίας από τον COVID-19 μέχρι και σήμερα)

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 13, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 5 κρούσματα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1 κρούσμα & ΙΘΑΚΗΣ: 0 κρούσματα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 6 κρούσματα
Πρόκειται για 8 άνδρες και 5 γυναίκες – Ηλικίες: 58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69, 29, 56 || ΜΟ: 56 ετών – Θάνατοι: 2 (εκ των οποίων – ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας άνδρας από Κέρκυρα)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Α) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020) 231 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Α) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020) 92 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Α) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020) 170 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις
Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ δεν διενεργήθηκαν καθ όλο το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020) 8 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και βεβαιώθηκε 1 παράβαση.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Α) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο τελευταίο 24ωρο (05.05.2020) 157 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκε παράβαση.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

Από το Τμήμα Εμπορίου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), διενεργήθηκαν 4 υγειονομικοί έλεγχοι [σε 4 καφέ για διερχόμενους και 1 ζαχαροπλαστείο] εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Από το Τμήμα Εμπορίου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στην περιοχή του Αργοστολίου για τα κουρεία-
κομμωτήρια, τα οπτικά και τον φαρμακευτικό σύλλογο, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις
προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Από το Τμήμα Εμπορίου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), διενεργήθηκαν 4 υγειονομικοί έλεγχοι [σε 1 Βιβλιοχαρτοπωλείο, 1 Παντοπωλείο, 1 Ασφαλιστικό Γραφείο, 1 Κατάστημα Ρούχων και Αθλητικών Ειδών] εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Από το Τμήμα Εμπορίου το τελευταίο 24ωρο (05.05.2020), δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

Previous Article

Πως λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο στην εποχή του Κορωνοιού

Next Article

Ενημέρωση για τη μη λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κέρκυρας στις 6 και 8 Μαΐου

Σχετικά Άρθρα