Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ για την ψηφοφορία στην τελευταία συνεδρίαση του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής πλειοψηφίας και ορισμένων παρατάξεων της μειοψηφίας σχετικά με το ψήφισμα που τελικά εγκρίθηκε και τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε, στην τελευταία (με τηλεδιάσκεψη) κατεπείγουσα συνεδρίαση για το άρθρο 93 του λεγόμενου «περιβαλλοντικού Νόμου».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε ξεκάθαρη τοποθέτηση αναδεικνύοντας τις ευθύνες της Ε.Ε. και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές τους. Επισήμανε τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει αυτός ο νέος νόμος στο περιβάλλον και τις ζωές μας, ένας νόμος που είναι γραμμένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων. Διατυπώσαμε και τις διαφωνίες μας σχετικά με διατάξεις που αφαιρούν αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με το άρθρο 93 που διαμορφώνει μία ακόμη χειρότερη κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Με βάση την αναλυτική τοποθέτησή μας αλλά και την πρότασή μας για απόφαση (έχουν σταλεί και τα δύο κείμενα στα ΜΜΕ), είναι εμφανές ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν μπορούσε να συμφωνήσει ούτε με το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής που ζητούσε μόνο την τροποποίηση του άρθρου 93, αλλά ούτε και με το άλλο ψήφισμα που δεν αναδείκνυε τις πολιτικές ευθύνες αλλά και τους ωφελούμενους από αυτό το νόμο, που δεν είναι άλλος από το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν την πρότασή μας που ζητούσε την απόσυρση του Νομοσχεδίου στο σύνολό του.
Αναφορικά με την αντιπαράθεση για τη διαδικασία της ψηφοφορίας, θεωρούμε ότι αφού εγείρονται τόσα ζητήματα από δημοτικούς συμβούλους θα μπορούσε πολύ εύκολα και άμεσα να επαναληφθεί η ψηφοφορία για να ξεφύγουμε από αυτή την εσωστρεφή διαδικασία. Θεωρούμε ότι και ο χρόνος υπήρχε και βέβαια η τεχνική δυνατότητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ