Επιστολή Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη

Share:

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλε το Επιμελητήριο Κέρκυρας για τα προβλήματα στις πορθμειακές γραμμές με την Ηγουμενίτσα. Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την ΠΝΠ 30-3-2020 [Α-75] για τη διασφάλιση της ελάχιστης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής.

Η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας αυτή τη στιγμή και μέχρι ανακλήσεως της απόφασης εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια ημερησίως που εκτελούνται από πλοία ανοικτού τύπου με μειωμένη χωρητικότητα σε αυτοκίνητα φορτηγά αλλά και επιβάτες.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων από επαγγελματίες ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού με είδη πρώτης ανάγκης, οικοδομικά υλικά κλπ, καθώς επίσης υπάρχει θέμα με ενδεχόμενη ζημιά των μεταφορέων ευπαθών προϊόντων λόγω της πολύωρης αναμονής των φορτηγών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αύξηση των δρομολογίων Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας λόγω της χαλάρωσης των μέτρων αλλά και λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών”.

Previous Article

Επιστολή Επιμελητηρίου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για την στήριξη της Οικονομίας

Next Article

Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας και τα μέτρα στήριξης των κερκυραϊκών εποχικών επιχειρήσεων στη συνάντηση που είχε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Ενιαίο Κερκυραϊκό Επαγγελματικό Εμπορικό Τουριστικό Φορέα

Σχετικά Άρθρα