Επιστολή Επιμελητηρίου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για την στήριξη της Οικονομίας

Share:

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα στο e-bankingτων τραπεζών για ενημέρωση των επιταγών που μπορούν να πάρουν παράταση 75 ημερών για το 3ο κύμα των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις. Στο άνοιγμα αυτό δεν μπορούν να μπουν οι επιταγές των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στις πληγείσες στο 1ο και 2ο κύμα εντάξεων και δεν κατατέθηκαν στις προθεσμίες που είχαν δοθεί.

Όσες από τις πληγείσες επιχειρήσεις του 1ου και 2ου κύκλου που για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν λόγω αμελείας, μη πληροφόρησης, αρρώστιας, λάθους του λογιστή κλπ να βάλουν τις επιταγές τους στο καθεστώς παράτασης των 75 ημερών, να μπορέσουν και αυτές, μέχρι τις 6/5 που είναι ανοιχτό το e-banking ( και αν θα ήταν δυνατόν και μια παράταση στην καταληκτική ημερομηνία) για τον 3oκύκλο των πληγέντων επιχειρήσεων , να εντάξουν τις επιταγές τους στο καθεστώς παράτασης.

Είναι μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που κινδυνεύει από σφράγιση των επιταγών, θα υπάρξει μεγάλη ανωμαλία στην αγορά και χρειάζεται μια 2η ευκαιρία για να εντάξουν τις επιταγές τους στο καθεστώς παράτασης των 75 ημερών, όπως δικαιούνται ως πληγείσες επιχειρήσεις .

Το ζήτημα είναι ουσιαστικά τεχνικής φύσεως, ώστε να επιτρέψει την ένταξη των επιταγών και των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις σε προγενέστερη φάση.

Previous Article

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Η “ατομική ευθύνη” των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων

Next Article

Επιστολή Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη

Σχετικά Άρθρα