Την επιδότηση στην πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα και την αύξηση των δρομολογίων για την γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα ζητά από την κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Share:

Την αποκατάσταση της παράλειψης επιδότησης στη γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα με την ένταξη του λιμανιού της Λευκίμμης στις επιλέξιμες συνδέσεις και την αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων για τη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα ζητά από την κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με ψήφισμά του.
Το ψήφισμα, με βάση την πρόταση του ψηφίσματος της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας, συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις «Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά», «ΑΝΑΣΑ», «Ιόνιος Συμμαχία» και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία».
Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει:
«Λόγω του ότι τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού θα παραταθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα, ζητάμε από την κυβέρνηση την επανεξέταση των ρυθμίσεων, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και των δύο λιμένων (Κέρκυρας και Λευκίμμης), ώστε να εξυπηρετηθεί η εφοδιαστική αλυσίδα, αναγκαία αυτή την περίοδο».
Το θέμα συζητήθηκε κατά την έκτακτη συνεχιζόμενη συνεδρίασή του οργάνου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov και κατέληξε στο ανωτέρω ψήφισμα.
Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε όλα τα νησιά με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των συνδέσεων των νησιών μας.

Previous Article

Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας και τα μέτρα στήριξης των κερκυραϊκών εποχικών επιχειρήσεων στη συνάντηση που είχε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Ενιαίο Κερκυραϊκό Επαγγελματικό Εμπορικό Τουριστικό Φορέα

Next Article

Η ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων για τον Κορανοιό

Σχετικά Άρθρα