Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μάνος Κόνσολας: Αύριο θα γίνει η ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου Τουρισμού

Την ανάγκη να υπάρχει ενιαίος κανόνας μετακίνησης των πολιτών με την Ευρώπη επεσήμανε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, σε συνέντευξη του στο Radio North 98, και στην εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους”, επισημαίνοντας: «Αύριο θα γίνει η ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου Τουρισμού. Γιατί πρόταση θα είναι, προς τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας. Και την άλλη Παρασκευή, έχουμε τη διαβεβαίωση από τους ειδικούς, ότι θα ανακοινωθεί η πρόταση της χώρας.»

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης μεταξύ κρατών, διευκρίνισε: «Αν αυτή η πρόταση της χώρας υιοθετηθεί από άλλες χώρες, όπως Κύπρο, Ισραήλ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκεί μιλάμε για μια διμερή συμφωνία, που είναι κοινά αποδεκτό το πλαίσιο της υγιεινής και της μετακίνησης. Οπότε εκεί διασφαλίζουμε την αποδοχή ότι υπάρχει ένα τουριστικό ρεύμα. Τονίζω όμως: δεν είναι ικανό αυτό να καλύψει το κενό του 70% από την Ευρώπη. Γι αυτό πιστεύω και επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκός κανόνας.»

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στα εποχικά ξενοδοχεία είπε ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου «εφόσον δεν υπάρχει μια ανόρθωση στην καμπύλη συχνότητας των κρουσμάτων» και πρόσθεσε ότι «τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις εντάσσονται στην ίδια λογική: «Στις 18 Μαΐου θα ακούστε τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνουν τα νέα μέτρα.»

Παραπέμποντας και στη συνέντευξή του πρωθυπουργού στο CNN, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν πετάξουν. Είτε αντισωμάτων, είτε μοριακό τόνισε ότι «το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους τουρίστες, που θα έρθουν οδικώς»

Καταλήγοντας ο υφυπουργός τουρισμού αναφέρθηκε και στην καμπάνια που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, η οποία φέτος θα είναι διαφορετική: «Μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας μπαίνουμε σε μια διαδικασία να προβάλλουμε και την ασφαλή χώρα και τον ασφαλή προορισμό. Το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται με πανεπιστήμια και θα προβάλλουμε συστηματικά, σε επαγγελματίες και σε παράγοντες, πώς θα είναι η χρήση και πώς θα εφαρμόζονται τα μέτρα. Θα προβάλλουμε την εκπαίδευση και κατάρτιση και των στελεχών και του εργατικού δυναμικού στα ξενοδοχεία και στις μονάδες του τουρισμού.»

Ακούστε τη συνέντευξη:

Πηγή: radionorth.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ