Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Συνέντευξη τύπου… χωρίς συνέντευξη

Κατ’ αρχή οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στη διαχείριση της πανδημίας στην Κέρκυρα.

Οφείλουμε βέβαια να θυμίσουμε στην κοινωνία, πως παρά τον πανηγυρικό χαρακτήρα που θέλησε να δώσει η διοίκηση στη “συνέντευξη τύπου” που παρέθεσε εν είδη μονολόγου, η μάχη αυτή δόθηκε με σοβαρές ελλείψεις σε υλικά ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους, και την ουσιαστική στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού.

  • Απορούμε δηλαδή γιατί να πανηγυρίζει κάποιος όταν σε νέο μόνιμο προσωπικό δεν έγινε καμία πρόληψη
  • Απορούμε γιατί να πανηγυρίζει κάποιος όταν ο αριθμός, των συμβασιούχων έστω, γιατρών που προσλήφθηκαν ήταν ΜΗΔΕΝ.
  • Απορούμε γιατί να πανηγυρίζει κάποιος, όταν οι 27 προσλήψεις σε λοιπό προσωπικό(νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικοί), αντιστοιχούν περίπου στις προσλήψεις που έγιναν, μόνο μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, επί ΣΥΡΙΖΑ το 2017 , εν μέσω μνημονίων και χωρίς την πίεση της πανδημίας.
  • Απορούμε βέβαια γιατί να πανηγυρίζει κάποιος, όταν ο αριθμός των προσλήψεων στα κέντρα υγείας ήταν ΜΗΔΕΝ.
  • Απορούμε βέβαια γιατί να πανηγυρίζει κάποιος, όταν η καθημερινή πληροφόρηση προς τον πληθυσμό για την πορεία της νόσου στην Κέρκυρα ήταν μηδενική.

Και φυσικά, αποσιωπήθηκε ότι στο νοσοκομείο Κέρκυρας (το μεγαλύτερο των Ιονίων), έγιναν οι λιγότερες αριθμητικά προσλήψεις συμβασιούχων από όλα τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, και μάλιστα, μόλις το τελευταίο 20ημερο.

Και φυσικά, αποσιωπήθηκε ότι παρά τον επερχόμενο κίνδυνο, από τις αρχές Γενάρη, το νοσοκομείο λειτούργησε εν μέσω πανδημίας, με το προσωπικό που ήδη υπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση.

Και φυσικά, αποσιωπήθηκε ότι οι προσλήψεις που ζητήθηκαν μόλις στα μέσα Μαρτίου από τη διοίκηση του ΓΝΚ, πραγματοποιήθηκαν ταχύτατα λόγω του μηχανισμού που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είχαμε παραμείνει στο σύστημα προσλήψεων επικουρικού προσωπικού που άφησε φεύγοντας η ΝΔ το 2014, θα φτάναμε στο 2021 για να δούμε έστω και αυτές τις προσλήψεις.

Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι με τις προσλήψεις αυτές θα ανοίξουν στη συνέχεια νέα κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ, είναι τουλάχιστον κωμικό, όταν για να καταφέρει να λειτουργήσει το νοσοκομείο στις συνθήκες κρίσης, έχουν αντληθεί νοσηλευτές από μονάδες που μπήκαν σε αναστολή (τμήμα αποτοξίνωσης, ξενώνας Μπενιτσών) πέραν της αναστολής των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων. Μήπως υπάρχει σκοπός να μη ξαναλειτουργήσουν τμήματα που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν;;

Για εμάς που εργαζόμαστε στο χώρο της υγείας πέρα από τα χειροκροτήματα της Μαρέβας και τους πανηγυρισμούς της διοίκησης, είναι αναγκαία και η ουσιαστική επιτέλους ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ