Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΚΕ για Λιμάνι Οθωνών, Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών και Επιπτώσεις της Πανδημίας στον Τουρισμό

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Ο κ. Ζερβόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην λειτουργία του ΟΛΚΕ, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το πλήγμα που δέχεται η τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας λόγω της αναστολής της κρουαζιέρας και της σημαντικής συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου, ενώ εξετάστηκαν τρόποι διαχείρισης της κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Στέφανος Γκίκας επεσήμανε ότι από όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας, από Φορείς και Οργανισμούς εξετάζονται τρόποι, ώστε η ζημιά στον τομέα του Τουρισμού να περιοριστεί χωρίς να παραμεληθεί παράλληλα η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.
Σε ότι αφορά σε αναπτυξιακά έργα, συζητήθηκε και η προοπτική επενδύσεων στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στην Νότια Κέρκυρα και στους Παξούς, όπου έχει εκδηλωθεί από ιδιώτες σημαντικό ενδιαφέρον.
Εκτενής συζήτηση έγινε για την αποπεράτωση του λιμένος των Οθωνών όπου η μελέτη είναι ώριμη για να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ο Στέφανος Γκίκας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως ύψιστης προτεραιότητας. Αντίστοιχη προτεραιότητα έχει και το λιμάνι Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, για το οποίο ο ΟΛΚΕ προχωρά σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε εκπόνηση νέας μελέτης για την αναβάθμιση του λιμένος, ώστε να ενταχθεί και αυτό σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα δώσει πνοή στον Βορρά και θα ωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Συζητήθηκε, τέλος, ο σχεδιασμός της αποπεράτωσης του έργου στην Σπηλιά, έργο το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ