Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αρχές Ιουνίου θα εξοπλιστεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με το μηχάνημα μοριακού ελέγχου για τον Κορωνοιό (pcr). Τι ειπώθηκε στην εκπομπή «Τα πάντα όλα για την ενημέρωση».

Όπως αποκάλυψαν μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής «Τα πάντα όλα για την ενημέρωση» του Life news 102,9 ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Καλούδης αρχές Ιουνίου θα εξοπλιστεί το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας με το μηχάνημα μοριακού ελέγχου για Κορωνοιό το οποίο μέσα σε λίγες ώρες θα βγάζει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Ο κύριος Γκίκας τόνισε ότι για τον τύπο του μηχανήματος ήταν σε συζητήσεις με τον Κερκυραίο καθηγητή Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργο Σουρβίνο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας επεσήμανε ότι θα γινόταν η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος πιο νωρίς, αλλά το εργοστάσιο παραγωγής που έχει έδρα την Αμερική, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί δεν το παραχωρούσε, όμως πήρε την «πατέντα» Ευρωπαϊκό εργοστάσιο και έχει αρχίσει την παραγωγή του. Η χώρα μας έχει παραγγείλει 10- 12 μηχανήματα μεταξύ των οποίων το ένα θα εξοπλίσει το Νοσοκομείο μας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα κάνει και άλλες αναλύσεις οι οποίες σήμερα δεν γίνονται στο Νοσοκομείο μας και το κόστος των αναλύσεων αυτών, που γίνεται σε εξωτερικά ιατρεία, είναι υψηλό. Άρα το όφελος θα είναι διπλό. Το μηχάνημα αυτό θα αγοραστεί με χρήματα που συγκέντρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας και άλλοι φορείς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ