Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για τα 90 χρόνια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από τη σύσταση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την εξής δήλωση :

«Η πυροσβεστική μας έχει γενέθλια σήμερα.

Tο αίσθημα της ευθύνης απέναντι στον κόσμο, στη φύση, στην πόλη, στο βουνό είναι ο πυρήνας της οργανωμένης ανθρώπινης δομής που συστήθηκε σαν σήμερα πριν 90 χρόνια στη χώρα μας. Η προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος ενέχει πέραν της ψυχολογικής και σωματικής υπέρβασης και κατάθεση ψυχής, η οποία πραγματώνεται στην ικανοποίηση της προσφοράς και της συμβολής στο κοινό καλό.
Για τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν το Πυροσβεστικό Σώμα, η επιλογή αυτή αποτελεί όνειρο ζωής, στάση ανιδιοτελούς ατομικής συμπεριφοράς και εκπληρώνεται με αίσθημα αγάπης και συνεισφοράς στο συνάνθρωπο.

Η καθημερινότητα τους ένα συνεχές και αδιάκοπο μάθημα. Η εκπαίδευση τους, σώζει τη ζωή των πολιτών και τις περιουσίες τους, σώζει όμως και την ίδια, τη ζωή του πυροσβέστη.

Η δουλειά του πυροσβεστικού προσωπικού είναι βγαλμένη μέσα από, τη ζωή και τις αντιξοότητές της. Όπως στη ζωή, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την επόμενη, έτσι και κανένα συμβάν δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο.

Είμαι πεπεισμένος πως οι πυροσβέστες μας μέσα από την κοινωνική τους συνεισφορά γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες, αφήνοντας στην άκρη το εγώ και συνεχίζοντας μόνο με το εμείς! Και είμαι σίγουρος πως αν πάλι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα επάγγελμα, πάλι πυροσβέστες θα γινόντουσαν!

Όμως, σε μια εποχή που οι κοινωνικές προσδοκίες μεγαλώνουν απέναντι στα κατά τόπους Πυροσβεστικά Κλιμάκια ανά την επικράτεια, καθώς και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου είναι επιτακτική η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης και ενδυνάμωσης του πυροσβεστικού έργου και της υλικοτεχνικής του υποδομής. Όχι στα λόγια, με πράξεις!

Εύχομαι στο Πυροσβεστικό Σώμα να συνεχίσει αδιάκοπα την κοινωνική του προσφορά και στους πυροσβέστες μας να έχουν υγεία και ψυχική δύναμη για να τη δίνουν περίσσεια, τη στιγμή που το έχουν οι πολίτες ανάγκη.

Χρόνια πολλά!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ