Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μπιάγκη κατατέθηκε Ερώτηση στην Βουλή για τους εργαζόμενους των Κυλικείων όλων των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Share:

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη κατατέθηκε στην Βουλή Ερώτηση, (την οποία υπογράφουν και άλλοι 3 συνάδελφοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής), σχετικά με «την απόγνωση που επικρατεί στους Εργαζομένους των Σχολικών Κυλικείων όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής στην Ερώτηση του αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζομένους των Κυλικείων όλων των σχολείων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας που είναι ένα κλάδος, ο οποίος αριθμεί πολλούς χιλιάδες εργαζόμενους και οι οποίοι από τις 180 ημέρες που είχαν συνάψει συμβάσεις ξαφνικά καταλήγουν με 70-80 πραγματικές ημέρες εργασίας και με αβέβαιο το «αύριο» τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.
Ο κ. Μπιάγκης αιτήθηκε μία σειρά μέτρων: από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων την έκδοση εγκυκλίου, η οποία θα προέβλεπε την απαλλαγή β΄ δόσης ενοικίου για το σχολικό έτος 2019-2020, όπως επίσης και την δυνατότητα λύσης μισθώματος και επιστροφή της εγγύησης για την εκμίσθωση του σχολικού κυλικείου. Ακόμα, ζήτησε να του απαντήσουν οι Υπουργοί εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε παράταση της διάρκειας των συμβάσεων μισθωμάτων που λήγουν. Επιπροσθέτως, ο κ. Μπιάγκης ζήτησε από τον τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να του απαντήσει εάν μεταξύ των προθέσεων του Υπουργείου είναι η προώθηση διατάξεων που θα προβλέπουν την παράταση του Επιδόματος Ειδικού Σκοπού πέραν της 31-5-2020 δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι των κυλικείων εξακολουθούν να μην εργάζονται λόγω των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοιού, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν θα προβεί σε ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων των κυλικείων για την περίοδο που βρίσκονται σε καθεστώς «περιοριστικών μέτρων».

Previous Article

Υποκρισία και η ταφόπλακα στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Next Article

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σχετικά Άρθρα