Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Ανάδειξη και αποκατάσταση των ιστορικών “Στερνών”, στους “Παξούς”»

Ερώτηση για την αποκατάσταση των ιστορικών στερνών στους Παξούς κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ακλουθεί η ερώτηση:

“Κυρία Υπουργέ,
Όπως μας ανέφεραν κάτοικοι των Παξών, o Πολιτιστικός Φορέας του Δήμου Παξών, κατόπιν πρόσφατης συνεδρίασής του, αποφάσισε να ξεκινήσει δράσεις για την προστασία μουσείων, μνημείων, καθώς και αρχαιολογικών-ιστορικών χώρων της περιοχής του και των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων αυτών. Κύριο μέλημα των ως άνω δράσεων, του εν λόγω Πολιτιστικού Φορέα είναι η ανάδειξη και η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου “Στέρνες”, των Παξών. Παρόλο που η σχετική δράση θα στηριχτεί σε ιδίους πόρους, όπου αφορά σε πρωτοβουλίες σαν τις ως άνω, τις οποίες αναλαμβάνουν τοπικοί πολιτιστικοί φορείς για ανάδειξη τοπικών μνημείων ιστορικής σημασίας, η αρωγή της Πολιτείας κρίνουμε ότι, πρέπει να είναι ουσιαστική και καταλυτική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να συνδράμετε με τη σχετική χρηματοδότηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ως άνω πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φορέα, του Δήμου Παξών, που αναλήφθηκε στα πλαίσια των δράσεων προγράμματος συντήρησης και ανάδειξης τοπικών ιστορικών μνημείων, προκειμένου η εν λόγω πρωτοβουλία να τελεσφορήσει επιτυχώς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ