Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξεκινούν οι πτήσεις από Τσεχία για Κέρκυρα|Πράσινο φως από τις τσεχικές αρχές στους tour operators

Από 1 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις charter από Τσεχία προς Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr, έπειτα από ενημέρωση του συνδέσμου των τσεχικών tour operators, για το άνοιγμα των συνόρων, μεταξύ των δύο χωρών, στα μέλη του.

Η ενημέρωση υπήρξε μετά την συνάντηση τουριτσικών επαγγελματικών ενώσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχικής Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της σταδιακής επανεκκίνησης των ταξιδιών Τσέχων πολιτών στο εξωτερικό.

Η Τσεχία «στέλνει» περίπου 220.000 τουρίστες αεροπορικά με πτήσεις charter στην Ελλάδα, μέσω των εταιριών Travel Service και Smart Wings, που είναι συνδεδεμένες με τον εθνικό αερομεταφορέα CSA. Λειτουργούν δε τρεις μεγάλοι tour operators, Exim και Fischer που ανήκουν στο γερμανικό γκρουπ Der Touristik, που προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του τελευταίου, και ο Blue Style. Η συνολική ροή Τσέχων τουριστών στην Ελλάδα, με αεροπλάνα εκτιμάται σε περίπου 350.000 σε ετήσια βάση.

αντιπρόσωπος Ελλάδος του Blue Style, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Από Δευτέρα θα επικαιροποιήσουμε τις κρατήσεις που έχουμε, ζητώντας από τα ξενοδοχεία μία έκπτωση τύπου early booking, με την υπόσχεση ότι θα καταβάλλουμε άμεσα ή τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη του πελάτη, το συνολικό ποσό κάθε κράτησης. Είμαστε αισιόδοξοι».

Τα προγράμματα των tour operators της Τσεχίας για Ελλάδα, είναι για τους προορισμούς Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ηρακλείου Χανίων, Ρόδου και Σάμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη και την ανταπόκριση της αγοράς.

Υπενθυμίζεται όπως είχε αποκαλύψει το money-tourism.gr, τον Σεπτέμβριο 2019, ο μεγάλος γερμανικός tour operator DER Touristik, εξαγόρασε τον tour operator Fischer, μέσω του Exim tours, ο οποίος επίσης ανήκει στον DER Touristik, όντας ο Νο1 ταξιδιωτικός πράκτορας για Ελλάδα από Τσεχία. Η εξαγορά πριν από λίγες ημέρες πήρε την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

Η τουριστική εταιρεία Fischer δραστηριοποιείται στην Τσεχία και τη Σλοβακία και λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα Fischer, Nev-Dama, eTravel και Privileq. Το σήμα Fischer αντιπροσωπεύει τις τουριστικές δραστηριότητες και 66 ταξιδιωτικά γραφεία. Ο Nev-Dama είναι ο ειδικός για τις διακοπές του χειμώνα και του σκι. Το eTravel είναι η ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας για περιηγήσεις πακέτων. Η Fischer προσφέρει περιηγήσεις πολυτελών πακέτων με το εμπορικό σήμα Privileq.

O όμιλος Fischer ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια, έχει 58 πρακτορεία σε Τσεχία και Σλοβακία, 350 εργαζόμενους και έχει προγράμματα σε 85 χώρες, 165 προορισμούς και 64.000 καταλύματα.

Ο Exim Holding δραστηριοποιείται διεθνώς με τις επωνυμίες Exim Tours (Τσεχία και Πολωνία) και Kartago Tours (Σλοβακία και Ουγγαρία). Η προσφορά του επικεντρώνεται στις οργανωμένες διακοπές στην περιοχή της Μεσογείου, σε ξενοδοχεία 3-4 αστέρων. Ο Exim προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά μακρινών ταξιδιών προς την Καραϊβική και άλλους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ