Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Κέρκυρας: Αντιδρούν στον διαχωρισμό του κλάδου της Νοσηλευτικής

Share:

Κάθετα αντίθετους μας βρίσκει η πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας τις επόμενες ημέρες να προβεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη σύσταση δύο κλάδων Νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Σωματείο στηρίζει τη διαχρονική θέση της ΠΟΕΔΗΝ για σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα ορίζουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.
Είναι απορίας άξιο πως και συνάμα προκλητικό, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση να προβαίνει άρρον άρρον σε αυτές τις κινήσεις, διχάζοντας το ήδη λιγοστό και εξουθενωμένο προσωπικό στα Νοσοκομεία.
Οφείλουμε να τονίσουμε δε ότι στο Νοσοκομείο μας η πλειοψηφία του Νοσηλευτικού προσωπικού απαρτίζεται από ΔΕ που καλύπτουν αδιαμαρτύρητα όλα τα τμήματα και τις κλινικές, σε κυκλικό ωράριο. Εκτελούν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις και παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς προκειμένου να μην τους θέσουν σε κίνδυνο, δεδομένων των ελλείψεων προσωπικού.
Η Κυβέρνηση σκοπίμως μπερδεύει τις επαγγελματικές και εργασιακές με τις επιστημονικές συνθήκες.
Σκοπίμως προωθεί αυτή η διάταξη ενώ θα έπρεπε να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την επίσπευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων .
Είναι προφανές ότι η ψήφιση από την κυβέρνηση ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου μας στο σύνολο τους και θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και σύγχυση μεταξύ των συναδέλφων των Νοσηλευτικών κλάδων .
Ήδη ο κλάδος των ΔΕ είναι αδικημένος από το μισθολόγιο καθώς με τον ν.4315/2015 υπέστησαν σοβαρό μισθολογικό υποβιβασμό.
Οι συνάδελφοι, απρόσκοπτα όλα αυτά τα χρόνια παρείχαν τη νοσηλευτική φροντίδα, με πλήθος καθηκόντων, προκειμένου να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να επικαλούνται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Εάν τελικά ψηφιστεί η διάταξη και οι Βοηθοί Νοσηλευτές δεν δεχθούν να συνεχίζουν να πράττουν τις νοσηλευτικές πράξεις που είναι εκτός του καθηκοντολογίου ΠΔ 210/2001 τότε είναι επόμενο ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
Για άλλη μια φορά, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει τη εν λόγω διάταξη και να μην προκαλέσει διχασμό μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού ή και σοβαρή δυσλειτουργία στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Τα μικροκομματικά και πολιτικά οφέλη ΔΕΝ μπορούν και ΔΕΝ πρέπει να απειλήσουν το ταλαιπωρημένο ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία.
Ως Σωματείο, διεκδικούμε τη Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σαφώς σε σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση οι Δ.Ε βοηθοί νοσηλευτών, με την αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ., θα αναγκαστούν να τηρήσουν το προβλεπόμενο καθηκοντολόγιο, όπως αυτό έχει νομοθετηθεί.

Previous Article

Αντιλαικός πλους κατά του… “Διάπλους”

Next Article

Αναβλήθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκυρας κ. Νεκτάριου

Σχετικά Άρθρα