Μήνυμα Αλέκου Αυλωνίτη για την 21η Μαίου

Share:

Με αφορμή την επέτειο των 156 χρόνων από την ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Ελλάδα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η Ένωση των Επτανήσων έγινε μετά από έντονους κοινωνικούς αγώνες και δεν χαρίστηκαν στην Ελλάδα (στον Γεώργιο τον Α΄), όπως γράφεται και λέγεται. Είναι ιστορικό γεγονός υψηλού βεληνεκούς που δεν έγινε αναίμακτα.

Στην Επτάνησο ευδοκίμησε ένα πρωτοπόρο ριζοσπαστικό κίνημα με βασικό αίτημα την ένωση με την Ελλάδα.

Είναι η επανάσταση της Βουκέντρας στην Λευκάδα, η Επανάσταση των Ποπολάρων στη Ζάκυνθο και οι συνεχείς εξεγέρσεις σε χωριά της Κερκύρας.

Μία διαρκής επαναστατική σκέψη και ακατάπαυστες πολιτικές μάχες των εκπροσώπων των νησιών στην κεντρική Βουλή μέχρι την εξασφάλιση των δικαίων των νησιών μας.

Η συνδρομή των Επτανήσιων στην αναζήτηση μιας ελεύθερης και ισότιμης ζωής με ευημερία για όλους, ίσως καθόρισε τη δράση και την οργάνωση των ευρύτερων κοινωνικών διεκδικήσεων στη χώρα μας.

Η 156η επέτειος ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα αποτελεί σταθμό για την αναγέννηση του τόπου μας και την εδραίωση της Δημοκρατίας στα νησιά μας, για αυτό έχει ξεχωριστή θέση στην συλλογική μας, ιστορική μνήμη για την πορεία του Έθνους μας.

Σήμερα, όμως τυγχάνει να είναι και η παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού και είναι σημαντική ευκαιρία να δεσμευτούμε όλοι οι Επτανήσιοι στην κατάθεση κάθε δυνατής προσπάθειας με στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής, πνευματικής και λαϊκής μας παράδοσης. Είναι στοιχεία που ενισχύουν περήφανα την εθνική μας ταυτότητα και θα καθορίσουν τα βήματα προόδου στον τόπο μας»

Previous Article

Στέφανος Γκίκας: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το Μήνυμα της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα»

Next Article

Επίκαιρη ερώτηση Δημήτρη Μπιάγκη για την Μονάδα “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”. Για ακόμα μια φορά οι Κερκυραίοι εξαρτημένοι μετανάστες των Ιωαννίνων με τις ευλογίες Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας

Σχετικά Άρθρα