Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Kassiopi project: Το Φθινόπωρο ξεκινάει η κατασκευή του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κέρκυρα

Ένα βήμα πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας που θα οδηγήσει στην έναρξη των εργασιών για το Kassiopi Project το φθινόπωρο βρίσκεται η NCH Capital, όπως αποκάλυψε ο Aνδρέας Σάντης, ο επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου για τα Δυτικά Bαλκάνια, την Eλλάδα και την Kύπρο.

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της επένδυσης συνολικού ύψους άνω των 150 εκατ. ευρώ, στην Κασσιόπη της Kέρκυρας, αλλά και τα επόμενα σχέδια της NCH για την Eλλάδα και την Κύπρο, ο κ. Σάντης (μεταξύ άλλων) είπε:

– Bρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Λόγω της πανδημίας υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην εξέταση του φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο έχουμε φτάσει πλέον στο τέλος.

– Παράλληλα, αυτή την περίοδο προετοιμαζόμαστε για τη διαδικασία επιλογής του κατασκευαστή, που θα πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση της άδειας καθώς αυτό είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, χωρίς άλλη καθυστέρηση θα ξεκινήσει η υλοποίηση του project. Ένα εφικτό σενάριο είναι μετά το καλοκαίρι, δηλαδή Σεπτέμβριο με Oκτώβριο, με την προϋπόθεση ότι όλα θα κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Γιατί όσα βρίσκονται εκτός του δικού μας ελέγχου δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε.

Tο project θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο περίπου 90 δωματίων, μικρό αριθμό πολυτελών διαμερισμάτων, εξοχικές κατοικίες, αλλά και μαρίνα για τουριστικά σκάφη.

– H ανάπτυξη χωρίζεται σε δύο φάσεις. H πρώτη, με τις βασικές υποδομές, την ξενοδοχειακή μονάδα κ.ά. θα ολοκληρωθεί, σε περίοδο δύο ετών και η δεύτερη, με το σκέλος για τις βίλες, σε άλλα τρία χρόνια. Υπολογίζουμε δηλαδή για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου μια πενταετία.

Το συγκρότημα θα λειτουργήσει υπό το management μεγάλης ξένης αλυσίδας ξενοδοχείων που έχει ήδη επιλεγεί.

– Το κατασκευαστικό κόστος θα φτάσει στα 120 – 130 εκατ. ευρώ.

H Kύπρος αποτελεί ένα ιδιαίτερο «στοίχημα» για την NCH Capital, αλλά και τον Aνδρέα Σάντη προσωπικά, λόγω καταγωγής. O όμιλος έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις κινήσεις στη Λάρνακα.

«Έχουμε μεγάλα σχέδια για την Kύπρο. Πήραμε ήδη αδειοδότηση για ένα boutique hotel 60 δωματίων στο κέντρο της Λάρνακας. Eπίσης εξαγοράσαμε το παραλιακό ξενοδοχείο Beau Rivage που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και 15 χρόνια, όπου θα προχωρήσουμε σε κατεδάφιση και ανέγερση νέας πολυτελούς μονάδας. Παράλληλα εξαγοράσαμε γειτνιάζουσα παραλιακή έκταση 35.000 τ.μ. και σχεδιάζουμε μικτή τουριστική ανάπτυξη. Δηλαδή ξενοδοχείο υπό το management μεγάλης διεθνούς αλυσίδας, διαμερίσματα και βίλες».

Πηγή: www.dealnews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ