Τοποθέτηση Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων

Share:

Φυσικά και είναι εύλογη η απορία μας γιατί επιλέχτηκε η εταιρεία που ζήτησε τη μεγαλύτερη τιμή για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και όχι εκείνη που ζήτησε τη μικρότερη. Η δικαιολογία ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έπρεπε να έχει μεταφέρει σε μία δόση 10.000 τόνους απορριμμάτων, αν αληθεύει, προκαλεί θυμηδία. Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τη διαφάνεια και τη σύσταση της εταιρείας Enact, που τελικά επιλέχτηκε.
Πιστεύουμε ότι οι Περιφερειακές αρχές πρέπει να εξετάσουν τους όρους της σύμβασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και τους λόγους που ο μειοδοτικός διαγωνισμός εξελίχτηκε σε πλειοδοτικό. Δεν συμφωνούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων δεν έχει ρόλο και λόγο, ειδικά όταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόκειται να αναλάβει την προεδρία στο νέο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και θα συνεχίσει να ισχύει η σύμβαση με δυσβάσταχτο κόστος για τον Κερκυραίο πολίτη.
Εν τω μεταξύ στο Τεμπλόνι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά ο εργολάβος ζητάει εξαρχής αλλαγή της μελέτης και αντί για συρματοδέματα κατασκευή τοιχίων σκυροδέματος. Με τον τρόπο αυτόν θα απελευθερωθεί χώρος για περισσότερα σύμμεικτα απορρίμματα.

Previous Article

Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία για την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και Πρέβεζας

Next Article

Στελέχη και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ θα επισκεφθούν την Τρίτη το Γ.Ν. Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα