Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων περιοχών Natura

Το τακτικό Διοικητικό του Συμβούλιο εξέλεξε ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας.
Την Παρασκευή 22/5/2020, πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου με αντικείμενο την εκλογή του 7μελούς Διοικητικού συμβουλίου. Τα εκλεγέντα μέλη συνεδρίασαν αμέσως μετά και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Λεωνίδας Παγκράτης
Αντιπρόεδρος Αλέκος Χρυσικόπουλος
Γραμματέας Μαρία Τσιόρβα
Ταμίας Ροδόλφος Ασωνίτης
Μέλη Δημήτρης Δελλής
Κώστας Καλούδης
Φίλιππος Ασωνίτης
Το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να καταρτίσει το Σχέδιο δράσης του Συλλόγου.

Βασικός καταστατικός σκοπός του Συλλόγου Φίλων & Προστασίας περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας είναι η προστασία του περιβάλλοντος των Περιοχών Natura της περιοχής (Χαλικούνας, Ισσος, Λίμνη Κορισσίων, Αλυκές Λευκίμμης) ενώ μεταξύ των ειδικότερων στόχων περιλαμβάνονται:

  • Η διαπίστωση ρύπανσης και κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος, η επισήμανση αλλοιώσεων και η δραστηριοποίηση για την αποτροπή αυτών.
  • Η αποτροπή περαιτέρω αλλοίωσης του Κερκυραϊκού τοπίου με ακαλαίσθητα κτίσματα και αλόγιστες εκσκαφές
  • Η προώθηση της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής για την εθνική κληρονομιά της περιοχής και της επιστημονικής έρευνας για το περιβάλλον
  • Η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των ακτών της περιοχής
    κ.α. O Σύλλογος Φίλων και Προστασίας περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας θα ενώσει τις δυνάμεις του και θα συνεργαστεί με κάθε άλλο αντίστοιχο φορέα ή σύλλογο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση και ανάδειξη της Κερκυραϊκής φύσης και των οικοσυστημάτων της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ