Επίκαιρη ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για το Παλαιό Φρούριο

Share:

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές εντός της τάφρου του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας.

Στις 25 Μαΐου 2020 σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων, ο βουλευτής Κέρκυρας ανέπτυξε και προφορικά την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση του ενώπιον της Υπουργού. Ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών στην τεχνητή τάφρο του Παλαιού Φρουρίου, να κατασκευασθεί χώρος για να μεταφερθούν εκεί οι αλιείς, να υπάρξει συνολικό σχέδιο ένταξης των 2 Φρουρίων στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης, και γενικώς να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας, χωρίς να προσβληθεί η οικονομική ζωή του νησιού.

Ύστερα και από την ανάπτυξη της ερώτησης, η Υπουργός συμφώνησε πως η πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας είναι μέγιστης σημασίας και πως η άμεση ανάδειξη του Παλαιού Φρουρίου είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου. Η Υπουργός ανέφερε πως το πρόβλημα που αφορά την τάφρο του Παλαιού Φρουρίου είναι ζήτημα δεκαετιών, και ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Ο βουλευτής Κέρκυρας, αφού έλαβε το λόγο τόνισε πως η ερώτηση του στόχευε στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού με σκοπό να ανατραπεί το καθεστώς των σημερινών αυθαιρεσιών στο συγκεκριμένο ευαίσθητο πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, χώρο εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης τους θερινούς μήνες, αντιπροσωπείας της Unesco που θα επιθεωρήσει τους όρους της σχετικής Συμφωνίας της με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Previous Article

Γιατί ΑΔΡΑΝΕΙΤΕ και δεν κάνετε τίποτα από αυτά που υποσχεθήκατε κα. Δήμαρχος

Next Article

ΣΥΡΙΖΑ: “Ας κάνει την αυτοκριτική του ο Κώστας Νικολούζος”

Σχετικά Άρθρα