Η ΛΑ.ΣΥ για τα προβλήματα υδροδότησης στη βόρεια Κέρκυρα

Share:

Παρέμβαση του Κώστα Ρούσσινου, εκ μέρους της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, έγινε χθες Δευτέρα 25 Μαΐου προς τον δήμαρχο κ. Μαχειμάρη για τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν διάφορες κοινότητες του Δήμου.
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μετέφερε στον δήμαρχο ότι για πάνω από 3 εβδομάδες διάφορα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου (Δάφνη, Αρμενάδες, Καββαδάδες) δεν υδρεύονται κανονικά, του επισήμανε τις σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα και στην υγιεινή της ζωής εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής από την έλλειψη του νερού και του ζήτησε να υπάρξει φροντίδα ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα. Παράλληλα η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ενημέρωσε τον δήμαρχο για παράπονα που υπάρχουν από τις Σινιές για την ποιότητα του νερού (καταγγελίες ότι βγαίνει χώμα από τις βρύσες).
Ο δήμαρχος απάντησε ότι για το ζήτημα των Σινιών θα το διερευνήσει. Σε ό,τι αφορά τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου ο κ. Μαχειμάρης είπε πως είναι γνώστης του ζητήματος και αναφέρθηκε σε τεχνικό πρόβλημα που το προκαλεί και την ανάγκη αγοράς ανταλλακτικού. Τόνισε ακόμη ότι η αρμοδιότητα της ύδρευσης βρίσκεται στην ΔΕΥΑΚ στην οποία ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας δεν έχει εκπροσώπηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί άμεσα να αντιμετωπίζει ζητήματα όπως το συγκεκριμένο. Καταλόγισε τέλος ευθύνες στη δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας για το γεγονός ότι κωλυσιεργεί τις διαδικασίες στην αλλαγή διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.
Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είπε στο δήμαρχο ότι ασφαλώς υπάρχει πολύπλευρη διαχρονική πολιτική ευθύνη για την κατάσταση των υποδομών ύδρευσης, για τον τρόπο λειτουργίας και τον προσανατολισμό της ΔΕΥΑΚ καθώς και για τη μη άμεση προσαρμογή της στα νέα δεδομένα μετά τη διάσπαση του παλιού ενιαίου δήμου. Ωστόσο ζήτησε από το δήμαρχο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας να προχωρήσει αυτοτελώς και ανεξάρτητα από τη ΔΕΥΑΚ σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου με διαδικασίες fast track σε ενέργειες ώστε να αγοράσει το ανταλλακτικό και να το τοποθετήσει μόνος του. Στο δε φόβο που εξέφρασε ο δήμαρχος ότι μία τέτοια δαπάνη μπορεί να μην εγκριθεί από την αποκεντρωμένη του ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος υπέρβασης των δυσκολιών και σε κάθε περίπτωση να βάλει πάνω από όλα τις ανάγκες, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Previous Article

Συνάντηση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Next Article

Σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας: Θέλουμε πλωτά ασθενοφόρα

Σχετικά Άρθρα