ΣΥΡΙΖΑ: “Ας κάνει την αυτοκριτική του ο Κώστας Νικολούζος”

Share:

Οι δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες είχε στηρίξει το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίθηκαν για το έργο τους, τα λάθη και τις παραλείψεις τους στις τελευταίες εκλογές. Οι συνεχόμενες κρίσεις που βίωσε το νησί στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων βάρυναν αποφασιστικά στην ψήφο των συμπολιτών μας. Τις επιλογές μας τις πληρώσαμε και τις πολιτικές μας ευθύνες δεν τις αποποιηθήκαμε. Θα περιμέναμε να κάνει το ίδιο και ο τ. Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο οποίος, από τη θέση ευθύνης που είχε, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νησί.
Γι’ αυτό μας απογοητεύει πολύ η επιστολή του. Ακόμα περισσότερο γιατί ο Ενιαίος Δήμος Κέρκυρας είχε ολόπλευρη στήριξη, μέχρι τελευταία στιγμή, από τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις (ΠΕΠ, ΕΣΠΑ, Κρατικός Προϋπολογισμός, «Φιλόδημος»), με τεχνικές συμβουλές και αδειοδοτήσεις. Κατανοούμε την πολιτική και ψυχολογική πίεση που βίωσε. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο μόνος δήμαρχος που συνελήφθη και λοιδωρήθηκε, κι ας μην ήταν αυτός που προκάλεσε το διαρκές έγκλημα με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κέρκυρα. Όμως δε βίωσε αυτήν την πίεση μόνος του, μαζί τη βιώσαμε.
Και δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε ακατανόητες δηλώσεις και αιτιάσεις περί «πολιτικής, ηθικής πιθανόν και φυσικής εξόντωσης», που μας προσβάλλουν και υποτιμούν τον ίδιο και την προσωπικότητά του.
Καλύτερα θα ήταν να αποδεχθεί, με γενναιότητα, το δικό του μερίδιο ευθύνης, καθόλου ασήμαντο. Δεν το έκανε. Τώρα είναι και για αυτόν η ώρα τού αναστοχασμού και της αληθινής αυτοκριτικής. Εμείς, ως κόμμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον που να αξίζει στην κερκυραϊκή κοινωνία και τους πολίτες της.

Previous Article

Επίκαιρη ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για το Παλαιό Φρούριο

Next Article

ΣτΕ: Άκυρες οι αποφάσεις μεταβίβασης για 10.119 ακίνητα του Δημοσίου

Σχετικά Άρθρα