Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε για την απένταξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Share:

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να παραχωρήσει το χώρο του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, είναι αποτέλεσμα, των σκληρών και πολύχρονων αγώνων του λαού της Λευκίμμης.
Η απόφαση αυτή δεν είναι ούτε χατίρι, ούτε παραχώρηση, είναι νίκη του κινήματος αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο κ. Γραφάκος (Γ.Γ. διαχείρισης στερεών αποβλήτων), σε πρόσφατη δήλωσή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενος στη στάση των κατοίκων της περιοχής λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι όλοι τρελοί».
Τα κεντρικά και τοπικά στελέχη της ΝΔ, που συγχαίρουν και χειροκροτούν ο ένας τον άλλον δεν μπορούν να κρύψουν ότι σήμερα «κλείνει» μία πληγή, που άνοιξε προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Η υπόθεση του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας έρχεται από μακριά. Χωροθετήθηκε αρχές του 1998, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκίμμης, μετά από πρόταση της τότε παράταξης που στήριξε το ΚΚΕ, για αλλαγή τόπου και διαδικασιών χωροθέτησης. Από τότε κύλησε «πολύ νερό».
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών αρχών πέρασαν 22 χρόνια. Μάτωσε ο λαός της Λευκίμμης. ΜΑΤ, βία, αίμα, μια νεκρή, τραυματίες, συλλήψεις, δικαστήρια, στρατοκρατούμενη Λευκίμμη 2 φορές, μία επί ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και μία επί ΣΥΡΙΖΑ. Ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά, για να φθάσουμε στη σημερινή απόφαση.
Ο λαός της Λευκίμμης δεν οφείλει να πει ευχαριστώ σε κανέναν. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του, έκαναν το ελάχιστο, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του λαού της Λευκίμμης.
Η απόφαση αυτή όμως προσφέρεται για συμπεράσματα σχετικά με το ποιοι στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, με το ποιοι ήταν δίγλωσσοι και υποκριτές.
Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ακόμη υπαρκτό και εκρηκτικό. Οι σχεδιασμοί (εργοστάσιο διαχείρισης, μεταφορά κλπ) επιχειρούν να ρίξουν το βάρος και πάλι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τους αγρότες. Ο γνώμονας της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών δεν είναι η διασφάλιση της υγείας και του περιβάλλοντος, είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που θα εμπλακούν στην διαδικασία.
Μένει να δούμε αν η «γενναία» απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ συνδέεται με τον επικείμενο νέο εθνικό και τον περιφερειακό σχεδιασμό. Να δούμε αν «χώραγε» ο ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας σε αυτόν.
Η δικαίωση των αγώνων, δεν πρέπει να σβήσουν τις μνήμες. Ο πόνος, οι θυσίες, η απώλεια, δεν μπορούν να απαλύνουν με μια δημόσια συγνώμη από τους υπεύθυνους και πρώτα απ’ όλα τη ΝΔ.
Οι αγώνες του λαού δεν πάνε χαμένοι. Δείχνουν ότι όλα είναι δυνατά όταν ο λαός καταλάβει τη δύναμή του.

Previous Article

Δημήτρης Μπιάγκης: Στήριξη στα Περιφερειακά κανάλια αιτείται η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής

Next Article

Νομαρχιακή Επιτροπή Κ.Κ.Ε: “Για το άνοιγμα παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων”

Σχετικά Άρθρα