Κινητοποίηση των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου για τις Εστίες

Share:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29/05, στις 12:00 στα γραφεία της Μέριμνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στην κινητοποίηση καλούσαν φοιτητές, εκλεγμένοι στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων με την Πανσπουδαστική, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων , των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας.

Αφορμή της σημερινής κινητοποίησης ήταν η ανακοίνωση της διοίκησης της Φοιτητικής Μέριμνας, που καλεί τους εστιακούς φοιτητές να αδειάσουν τα δωμάτια των εστιών με διαδικασίες fast track, δίχως καμία ελάφρυνση στη μετακίνηση και χωρίς να έχουν δικαίωμα να μείνουν στο δωμάτιο τους.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις μας είναι να πάψουν οι ανάγκες των φοιτητών να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
· Δωρεάν μετακίνηση σε όλους τους φοιτητές που έρχονται να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα
· Κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες
· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επιστροφή των φοιτητών, να απολυμανθούν τα δωμάτια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι φοιτητές για όσο διάστημα χρειάζονται
· Να ανοίξει ΤΩΡΑ η φοιτητική Λέσχη! Δωρεάν Φαγητό σε κάθε φοιτητή που έχει επιστρέψει στην Κέρκυρα!
· Δωρεάν αποθήκευση των αντικειμένων με ευθύνη του Πανεπιστημίου
· Ανέγερση νέων εστιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες δωρεάν και αξιοπρεπούς στέγασης των φοιτητών του ΙΠ, χωρίς ιδιώτες , χωρίς ενοίκια.

Previous Article

Ο.Α.Σ.Κ: Περιφέρεια και Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δακοκτονία

Next Article

Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα